Antena Meniu Search
x

11 ani şi opt luni de închisoare pentru şoferul care a provocat accidentul din Tulcea din 2019, când trei persoane şi-au pierdut viaţa. Conducătorul auto făcea Live pe Facebook

Şoferul care a provocat accidentul din luna august 2019, din Tulcea, în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare. Conducătorul auto făcea Live pe Facebook în momentul impactului.

de Monica Palade

la 25.05.2021, 22:23

11 ani şi opt luni de închisoare pentru şoferul care a provocat accidentul din Tulcea din 2019, când trei persoane şi-au pierdut viaţa. Conducătorul auto făcea Live pe Facebook

Decizia a fost luată de Judecătoria Măcin, luni, 24 mai 2021, însă nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

În urma accidentului din Văcăreni, un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani, şi-au pierdut viaţa, fiind striviți în propria curte. Şoferul care băut, conducea un BMW M6, cu peste 150 de km/h și făcea ive pe Facebook, pentru a se lăuda cu mașina cumpărată din Anglia.

"Dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Radu Marcel, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă faţă de persoana vătămată Dumitru Lenuţa, întrucât şi-a retras plângerea penală prealabilă. Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de victimele Dudu Eugenia, T.I. – Claudiu şi Abdula Fatma. Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pedeapsă contopită

Pe acelaşi subiect

Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. Contopeşte pedeapsele stabilite prin prezenta sentinţă şi stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni reprezentat de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite). Pedeapsa închisorii se execută în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Radu Marcel, durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (echivalând o zi de arest la domiciliu cu o zi de pedeapsă) de la data de 12.08.2019 şi până la 10.03.2020 inclusiv. 

Admite în parte acţiunea civilă formulată de părtea civilă Ţăranu Veronica. Obligă asiguratorul - parte responsabilă civilmente SC City Insurance Societate de Asigurare-Reasigurare S.A. la plata către părţile civile a următoarelor sume: - 564 Euro, 1.450 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Petrescu Mihaela; - 510 Euro, cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale către partea civilă Brauman Maria; - 832,44 Euro cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale.  

Către partea civilă Sorei Viorel; - 2.450 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Sorei Victor; - 40.000 de lei cu titlu de daune morale. Către partea civilă Sorei Nelu; - 11.953,15 lei, 1.178,19 lei şi a sumei de 6.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Gughii Tudorel; - 20.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Dudu Niculai; - 20.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Dudu Gheorghe; - 10.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Petrov Antoneta; - 10.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Vintilă Călina; - 4.151,61 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 80.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Ţăranu Veronica. Respinge ca nefondate celelalte pretenţii formulate de părţile civile Petrescu Mihaela, Brauman Maria, Sorei Viorel, Sorei Victor, Sorei Nelu, Gughii Tudorel, Dudu Niculai, Dudu Gheorghe, Vintilă Călina, Petrov Antoneta şi Ţăranu Veronica.

Constată stinsă acţiunea civilă formulată de părţile civile Ţăranu Cătălin – Marius, Talpeş Ştefania, prin reprezentant legal mama, Abdula Eda, Talpeş Marian, prin reprezentant legal mama Abdula Eda, Gel Elvie, Enache Muradia, Abdula Maria, Abdula Eda, Abdula Nida, şi Enache Gabriela prin tranzacţiile încheiate cu partea responsabilă civilmente City Insurance S.A.", se arată în decizia instanţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 11 ani şi opt luni de închisoare pentru şoferul care a provocat accidentul din Tulcea din 2019, când trei persoane şi-au pierdut viaţa. Conducătorul auto făcea Live pe Facebook