Antena Meniu Search
x

Video "A fost elementul surpriză". Alin a coborât în rapel pe faţada blocului și l-a salvat pe militarul care amenința de 24 de ore că se aruncă în gol

Deznodământ spectaculos în cazul militarului din Timişoara, care mai bine de 24 de ore a stat pe un pervaz la etajul 7. Un pompier alpinist a coborât în rapel din apartamentul de deasupra şi l-a împins în casă. Poliţişti, negociatori şi pompieri au fost alături de bărbatul de 37 de ani, din momentul în care iubita acestuia a sunat la 112 să anunţe tentativa de suicid. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.06.2023, 14:00

Vezi și

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost dus la spitalul de psihiatrie, unde urmează să fie evaluat și, cel mai probabil, va rămâne internat. 

Întreaga operațiune s-a încheiat după exact 24 de ore de negocieri. Pentru că nu au reușit să-l convingă să coboare de acolo cu vorba bună, un alipinist al celor de la ISU a coborât pe o coardă de la etajul 8 până în dreptul geamului de la etajul 7, reușind să-l împingă pe tânăr cu picioarele în apartament. Mai apoi, polițiștii l-au încătușat și l-au dus la ambulanță. 

24 de ore de negociere

Totul a început, însă, ieri dimineață, în jurul orei 10.30, când militarul în vârstă de 37 de ani a ieșit pe geamul de la etajul 7 și a amenințat că se aruncă. Nu a avut revendicări, dar s-a declarat dezamăgit de faptul că la ultima evaluare psihologică, pe care a avut-o la locul de muncă, a fost declarat apt limitat. Nu mai avea voie să poarte armă, lucru care l-ar fi afectat și la salariu.

Pe acelaşi subiect

Timp de 24 de ore, atât iubita acestuia, prietenii, dar și patru negociatori din cadrul poliției au încercat să-l coboare de acolo, dar nu au reușit. Acum, se află la spitalul de psihiatrie, dar polițiștii vor stabili și modul în care îl vor sancționa pentru ceea ce a făcut.

Pompierul salvator de la ISU Timiș, primele declarații după operațiunea spectaculoasă

Alin Vicol, pompierul salvator: O misiune cu un grad mare de periculozitate, dar cu un antrenament pe masură am făcut față.

Reporter: L-ati luat prin surprindere?

Alin Vicol: Da, ăsta a fost elementul surpriză, avea 24 de ore de când stătea pe pervaz.

Reporter: S-a speriat foarte tare

Alin Vicol: Da, nu mai avea ce face. Oricine s-ar fi speriat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "A fost elementul surpriză". Alin a coborât în rapel pe faţada blocului și l-a salvat pe militarul care amenința de 24 de ore că se aruncă în gol