Video

Se ridică gunoaiele din Sectorul 1. La limita răbdării, oamenii au vărsat deșeuri pe scările Primăriei. "Noi nu putem să respirăm"

De Laurenţiu Rădulescu.
Publicat: 06.06.2021, 22:44.
Actualizat: 06.06.2021, 22:45

Continuă joaca cu sănătatea şi siguranţa oamenilor din cel mai bogat sector al Capitalei. După aproape o săptămână firma de salubritate a început să ridice din nou deşeurile de pe marile bulevarde. Nu pe toate însă, doar cele aflate la vedere. Conflictul dintre primărie şi firma de salubritate nu s-a stins, iar situaţia se poate oricând repeta.

Continuă joaca cu sănătatea şi siguranţa oamenilor din cel mai bogat sector al Capitalei. După aproape o săptămână firma de salubritate a început să ridice din nou deşeurile de pe marile bulevarde. Nu pe toate însă, doar cele aflate la vedere. Conflictul dintre primărie şi firma de salubritate nu s-a stins, iar situaţia se poate oricând repeta.

Bulevardul Bucureştii Noi, Sectorul 1. Doi angajaţi de la salubritate par puşi pe treabă. Dar după şase zille în care nu au mai strâns gunoaiele, lupta cu tomberoanele pare nesfârşită. Aşa că nici nu se mai chinuie să strângă tot. Doar ce se vede.Soarele din ultimele zile a încins gunoaiele în saci şi a transformat deşeurile în focar de infecţie. Locuitorii Capitalei sunt extrem de nemulţumiţi de toată această situaţie. „Trăim cu gunoiul la nas. Noi nu putem să respirăm. Mai avem şi măştile astea puse, le dai jos să iei o gură de aer, simţi miros de gunoi”

Octavian Berceanu - garda de mediu: „O parte din deşeurile astea, s-au umectat şi a început să curgă din ele.Se vedea că începe să se scurgă ceva din deşeurile astea. Şi asta ţine de siguranţa şi sănătatea populaţiei”

Citește și:

Protest în fața Primăriei din Sectorul 1

Astăzi, zeci de oameni au vărsat astăzi sacii de gunoi în semn de proteste pe scările Primăriei Sectorului 1. Angajaţii de la salubritate au făcut imediat curăţenie, într-un cor de huiduieli. Scandalul gunoaielor din sectorul unu durează de jumătate de an. Primarul de sector denunţă contractul încheiat de foştii edili cu firma de salubritate care ar consuma un sfert din bugetul anual al insituţiei.

Câtă vreme nu primesc bani reprezentanţii firmei spun că nu pot ridica gunoiul şi nu-l mai pot duce la staţiile de sortare. Ieri, zeci de maşini de gunoi aşteptau la porţile staţiei de sortare, care a interzis accesul camioanelor

"Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației", se arată în comunicatul Romprest. În replică, Clotilde Armand acuză firma de şantaj şi ameninţă cu plângeri penale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Primele declarații ale Ginei Pistol, după botezul discret al micuței Josephine: „O zi magică”. Prezentatoarea Chefi la cuțite, imagini unice alături de Smiley și fetița lor / FOTO
spynews.ro
„Să vezi ce gloanţe îţi bag în cap„. Tânără ucisă de un bărbat lăsat liber, deși își teroriza și fosta iubită
libertatea.ro
USR PLUS conditioneaza UDMR pentru numirea noului avocat al poporului. Miza: desfiintarea Sectiei Speciale in forma lui Stelian Ion. Cum s-a pozitionat PNL
Ziare.com
Ciocolată de casă cu fistic: rețetă din copilărie
CaTine.ro
Șoc în showbiz: Are CANCER în stare avansată! Vestea care i-a îndurerat pe fani
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
Naționala care consideră Bucureștiul a doua casă: „Am câștigat și pe teren și-n «Triunghiul Bermudelor»”
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro