Antena Meniu Search
x

Video A pătruns în centre de vaccinare, a modificat date în calculator și a generat zeci de adeverințe false. Percheziții în 7 județe

Polițiștii fac zeci de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, într-un dosar care vizează eliberarea unor certificate false de vaccinare. Un bărbat ar fi intrat în două centre de vaccinare și ar fi modificat datele unor persoane vaccinate cu ale altora nevaccinate.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 10:20

Vezi și

Polițiștii din Mehedinți în colaborare cu polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea, cu sprijinul D.G.A.-Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, în această dimineață, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, efectuează 56 de percheziții domiciliare, în mai multe județe.

99 de persoane cercetate penal pentru fals și uz de fals

Vizate sunt persoane bănuite de fals și uz de fals din Mehedinți, Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, într-un dosar penal efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

Pe acelaşi subiect

A modificat date în calculator pentru adeverințe false

În fapt, în perioada  mai 2021- iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, unde ar fi accesat fără drept evidența electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19 și ar fi modificat datele informatice, în sensul că, ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverințe de vaccinare.

Totodată, în această cauză se efectuează cercetări și față de 95 de persoane, beneficiari ai adeverințelor false de vaccinare și complicii bărbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar. Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale. Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

- Articol realizat de reporterul Observator Alin Ghiciulescu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A pătruns în centre de vaccinare, a modificat date în calculator și a generat zeci de adeverințe false. Percheziții în 7 județe