Antena Meniu Search
x

Video Un medic şi un ambulanţier din Dolj eliberau certificate de vaccinare false. Ce "tarif" aveau şi cum funcţiona reţeaua

Astăzi au fost raportate aproape 17.000 de cazuri noi de COVID, dublu faţă de ieri şi nu departe de recordul absolut înregistrat de la începutul pandemiei, iar România pare a fi în plin val 5. S-au înregistrat 70 de decese, 60 dintre ele la persoane nevaccinate. Iar din cei 487 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, 54 au certificat care atestă vaccinarea.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.01.2022, 17:36

Vezi și

În acest context, vorbim despre un medic şi un ambulanţier prinşi în flagrant de procurorii Direcției Generale Anticorupție Dolj. Aceştia ar fi eliberat certificate de vaccinare fictivă. Cei doi erau ajutaţi de intermediari care aveau şi rolul de "a racola" doritori. Le luau documentele, le dădeau ambulanţierului, iar mai departe acesta le transmitea medicului de familie, de regulă prin intermediul aplicaţiei Whatsapp.

"Tariful" era între 100 şi 250 de euro

Medicul înregistra datele în sistemul informatic şi elibera adeverinţe de vaccinare fără ca actul medical să se întâmple în mod real. La percheziţiile făcute de poliţişti la domiciliile suspecţilor, dar şi la cabinetul medicului au fost descoperite sume considerabile de bani, tichete de masă destinată celor vaccinaţi, precum şi certificate de vaccinare.

Pentru "serviciile" lor, medicul şi ambulanţierul pretindeau sume de bani cuprinse între 100 şi 250 de euro. A fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de fals informatic şi luare de mită, dar ancheta este departe de a se fi încheiat. Autorităţile trebuie să-i descopere şi pe cei care au beneficiat de aceste certificate false şi să-i tragă la răspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un medic şi un ambulanţier din Dolj eliberau certificate de vaccinare false. Ce "tarif" aveau şi cum funcţiona reţeaua