Antena Meniu Search
x

Octavian Jurma, după recordul de cazuri de Covid-19: "Vom vedea, probabil, peste 50.000 de cazuri pe zi. Bolnavii vor bloca secţiile ATI"

Ieri, 26 ianuarie, România a înregistrat cel mai dur bilanţ de la începutul pandemiei. Nu mai puţin de 34.255 cazuri de infectări cu coronavirus şi 94 de decese au fost raportate pentru ultimele 24 de ore.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.01.2022, 08:51

Octavian Jurma, după recordul de cazuri de Covid-19: "Vom vedea, probabil, peste 50.000 de cazuri pe zi. Bolnavii vor bloca secţiile ATI"
- Profimedia

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că săptămâna viitoare vom avea 50.000 de cazuri pe zi, iar bolnavii vor ajunge să blocheze secţiile de Terapie Intensivă. "Mai avem cu certitudine o perioadă de creștere săptămâna viitoare, când vom vedea probabil încă o dublare a numărului de cazuri, vom vedea probabil peste 50.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul săptămânii viitoare și abia peste două săptămâni ne putem aștepta la acel vârf", a declarat Octavian Jurma la B1TV.

Întrebat dacă acest noul val de îmbolnăviri va da iar peste cap sistemul sanitar, Octavian Jurma a răspuns: "Este foarte probabil că da. Știm foarte bine că și înainte de valul Delta se spunea că în România, prin imunizarea după infectare, prin faptul că suntem totuși 30% vaccinați, cât eram pe atunci, nu are cum să fie valul Delta chiar atât de grav, probabil că va fi în cel mai rău caz ca valul Alpha. Am văzut că în țările puternic vaccinate valul Delta a fost aproape inofensiv, a produs mai puține decese decât în România la de 10 ori mai multe cazuri".

Alexandru Rafila a pronosticat 70.000 de cazuri pe zi

Predicţia lui Octavian Jurma este mai "blândă" decât cea a ministrului Sănătăţii. În urmă cu o săptămnă, Alexandru Rafila pronostica, pe baza calculelor INSP, că în vârful valului cinci vom înregistra chiar şi 70.000 de cazuri noi pe zi. "Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi. Știu că asta va fi știrea, nu înseamnă că se întâmplă așa", a declarat Alexandru Rafila.

Faptul că autorităţile se aşteaptă la ce e mai rău reiese şi din declaraţia dată ieri, 26 ianuarie, de Alexandru Rafila. În ziua cu cele mai multe cazuri din România, ministrul Sănătăţii a avut o reacţie temperată. "Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate, ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost un pic mai redusă, astăzi s-au efectuat pentru prima dată în România aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 de cazuri de îmbolnăviri. Acest număr sigur că este preocupant, dar nu putea fi exclus din scenariile pe care  Ministerul Sănătăţii şi INSP le-au prezentat de acum două săptămâni", a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Sanatate » Octavian Jurma, după recordul de cazuri de Covid-19: "Vom vedea, probabil, peste 50.000 de cazuri pe zi. Bolnavii vor bloca secţiile ATI"