Antena Meniu Search
x
LIVE

Vaccinare la chiuvetă în Neamț. Medicii de familie ar fi vândut cerificate false pentru sume cuprinse între 100 și 250 de euro

Mai multe percheziții la suspecți de corupție și fals privind vaccinarea fictivă anti-Covid se derulează, astăzi, în Neamț și Iași. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice, după ce anchetatorii au descins la 25 de adrese. Sunt vizați medici și asistenți medicali din centre de vaccinare.

De Veronica Micu la 12.01.2022, 13:22
Vaccinare la chiuvetă în Neamț. Medicii de familie ar fi vâdut Cerificate false pentru sume cuprinse între 100 și 250 de euro - mai-dga.ro

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție fac, miercuri, 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, bănuite de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Surse din anchetă au declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre câteva zeci de persoane, care își cumpărau certificate cu sume cuprinse între 100 și 250 de euro. Sunt vizate cabinete ale unor medici de familie din Neamț și un cabinet din Iași, precum și două centre de vaccinare. 

Comunicatul integral emis de DGA Neamț îl puteți citi mai jos:

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19. De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava. Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură  penală, având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Vaccinare la chiuvetă în Neamț. Medicii de familie ar fi vândut cerificate false pentru sume cuprinse între 100 și 250 de euro