Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Acum 6 ani, un bărbat din Botoşani a plantat în joacă un kiwi. Cum arată acum "paradisul exotic" pe pământ românesc

Istoria unui fruct care începe în zonele tropicale continuă cu succes pe meleagurile noastre! Pomii de kiwi, despre care nu ne-am fi imaginat niciodată că pot ieşi din pământ românesc, prind rădăcini într-o localitate din Botoşani! S-a întâmplat iniţial din joacă.

de Angela Bertea

la 15.08.2024 , 16:14

Reporterul Observator se află în România, la Botoșani, nu într-o țară exotică, așa cum ar putea părea. Trebuie să se mai coacă: fructele de kiwi mai au nevoie de o lună-două. Însă legumicultorul care se ocupă de ei spune că sunt mai aromați și mai dulci. 

Culturile propice României secetoase

Totul a început dintr-o joacă, dintr-o curiozitate, acum 6 ani. Omul a cumpărat un kiwi, l-a mâncat, apoi s-a gândit cum ar fi să planteze seminţele. Le-a uscat prima dată, după care le-a plantat într-un ghiveci acasă. 

Vezi și

Cu timpul, plantele au început să se dezvolte. Iar după 2 ani au fost aduşi pomii în solar. Nu au fost pe rod din primii ani. În primul an vorbim despre 10 fructe de kiwi, în al doilea an deja aduna în jur de 10 kilograme, iar abia din al treilea an - 20-30 de kilograme de kiwi. Pentru că aici mai mult se testează această cultură, deocamdată de ele se pot bucura prietenii şi familia.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Acum 6 ani, un bărbat din Botoşani a plantat în joacă un kiwi. Cum arată acum "paradisul exotic" pe pământ românesc