Antena Meniu Search
x

ALERTĂ! Un român a fost răpit în Burkina Faso; MAE a activat CELULA de CRIZĂ

Un agent de securitate român angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmați

Un agent de securitate român angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmați

Incidentul s-a produs sâmbătă în nordul acestei țări, în apropierea frontierei cu statul Mali, la o mină de mangan deținută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiș Corporation.

'Una dintre patrulele noastre a fost atacată' și 'românul care conducea patrula a fost răpit', a declarat directorul societății Pan African Minerals, precizând de asemenea că un jandarm este grav rănit, iar șoferul este rănit la un picior.

Potrivit unei surse de securitate locale, atacul a fost condus de cinci persoane înarmate, care, după ce l-au răpit pe agentul de securitate român, s-au îndreptat către granița cu Mali. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în privința răpirii unui român în statul african Burkina Faso, activând o celulă de criză, precizează un comunicat al Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE remis sâmbătă AGERPRES.

"Imediat ce informațiile au fost cunoscute de autoritățile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informațiilor și pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucțiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituțiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent", se arată în comunicatul MAE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ALERTĂ! Un român a fost răpit în Burkina Faso; MAE a activat CELULA de CRIZĂ