Antena Meniu Search
x

Video An istoric pentru turism pe litoral, deşi un weekend la Mamaia poate costa cât o întreagă vacanţă afară: ”Telefoanele sună non stop”

Toată lumea vrea la mare vara aceasta! Sunt agenţii de turism care fac, în aceste zile, câte o rezervare pe minut. Aşa că hotelierii speră să fie un sezon cu încasări record pentru litoralul românesc.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.05.2021, 21:49

Vezi și

"Camera dublă cu pensiune completă în perioada această, disponibilitate ar exista din data de 13 pentru două camere la tariful total de 4.122 de lei pe camera", spune o operatoare.

E cerere mare de vacanţe cu câteva zile înainte de începerea sezonului estival. Trei din patru clienţi fac rezervări la mare, prin call center sau direct la recepţiile hotelurilor.  În medie, una pe minut. Cele mai multe sunt pentru Mamaia şi Eforie Nord.

"Departamentul nostru de rezervări este în focuri, telefoanele sună non-stop", susţine Maria Cuceanu, reprezentant hotel.

"Cea mai mare perioadă de rezervări este luna august cu o capacitate cam de 80% grad de ocupare în momentul actual", spune Teodora Nancu, manager hotel 4 stele.

Pe acelaşi subiect

2021, an istoric pentru turismul românesc

Anul trecut, restricţiile şi teama de pandemie i-au ţinut pe români departe de mare în prima lună de vară. Cu un sezon estival început cu stângul, hotelierii ar fi intrat în colaps fără voucherele de vacanţă. Chiar şi aşa, în 2020, numărul turiştilor a scăzut cu aproape 30% faţă de 2019. Adică 760 de mii de persoane, faţă de peste 900 de mii de clienţi, cu un an înainte. 

"Vara aceasta ne aşteptăm să depăşim ce s-a întâmplat în anul 2019, cel mai bun an din istoria turismului contemporan pe litoralul românesc", spune Ştefan Necula, manager agenţie.

"Cred că 2021 va fi un an istoric chiar, fără să exagerez cu nimic. Toată lumea după această perioadă de pandemie îşi doreşte să se relaxeze", susţine Roxana Taiss, manager complex 3 stele.

Preţul relaxării variază în funcţie de bugetul fiecăruia. 

"Venim de câte ori avem posibilitatea. Atâta timp cât e bine afară şi e soare, nu mai contează banii", spune unul dintre clienţi.

În plin sezon, în această vară, preţurile pornesc de la 150 de euro, cazare şi mic dejun. Ajung la 250 de euro pe noapte pentru serviciile all inclusiv. Cei care vor să se răsfeţe pe măsură pot plăti chiar şi 1.500 de euro un apartament de lux în nordul staţiunii. 

E deja atmosferă de vacanţă pe litoral, chiar dacă sunt doar 23 de grade în termometre. 

"Chiar mi-a fost dor de soare. Abia aştept să mă reîntorc la mare, să fac o plajă..."

"Pot s-o consider o vacanţă pentru că în ultima perioadă nu am avut altceva de făcut decât stat în casa", susţin clienţii.

Ultimul weekend a fost plin pe litoral, mai ales că vremea a ţinut cu turiştii. Iar în lipsa restricţiilor, au putut să petreacă iar pe plajă până dimineaţa, ca în vremurile bune.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » An istoric pentru turism pe litoral, deşi un weekend la Mamaia poate costa cât o întreagă vacanţă afară: ”Telefoanele sună non stop”