Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: Guvernul pregăteşte OUG pentru vaccinarea sau testarea personalului din instituţii publice şi plafonarea prețului la gaze şi energie electrică

Angajații din instituții publice de asistență socială ar putea fi obligați să se vaccineze sau să prezinte un test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală.

de Monica Palade

la 15.09.2021, 17:36

Florin Citu, premierul Romaniei
Florin Citu, premierul Romaniei

Totodată, Guvernul ia în calcul şi plafonarea preţului la gaze şi energie electrică. 

Vaccinare sau testare obligatorie pentru personalul din instituții publice 

„Am avut astăzi în ședința de guvern două ordonanțe în primă lectură, despre care vom discuta în perioada următoare. În primul rând, am discutat despre proiectul de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală. Acesta este un proiect de ordonanță în primă lectură. A doua OUG compensarea preţurilor la energie şi gaze. Am mandatat Ministerele Muncii, de Finanţe şi Energie să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată OUG şi pentru clienţi non casnici, mai ales IMM-uri. Ministerul Muncii e implicat pentru că e vorba de consumatorul casnic. Şi tot în şedinţa de Guvern de azi am discutat de plafonarea preţului la gaze. Sunt mai multe variante la care ne gândim. Căutam cele mai bune soluţii”, a declarat prim-ministrul, miercuri, la Palatul Victoria.

Despre plafonarea preţului la gaze

Pe acelaşi subiect

Plafonarea preţului gazului: Aici este o discuție, am început să neuitmăm la soluţii, avem soluţii pentru compensare. Soluţiile le avem, avem 90%, reforma cea mai simplă. În ceea ce priveşte plafonarea la gaze, pentru mine este important să nu distonsionăm piaţa, motivaţia pentru companii dispare. Dar trebuie să recunoaştem că există o situaţie specială care are măsuri speciale. Vom veni cu soluţii pentru consumatorii casnici şi noncasnici.

Preşedintele Senatului a sesizat CCR, pentru lipsa numirii de interimari: Doamna preşedinte vrea să scoată USR de la guvernare. Ne spune că trebuie să scot USR de la Guvernare.

Afirmaţiile lui Nelu Tătaru: M-a asigutat că sunt 200 de paturi din momentul în care a preluat mandatul, ezu am spus că nu vreau să se modifice nimic, sunt mai puţine paturi decât erau iniţial. Toate resursele vor fi date Ministerului Sănătăţii, în legea bugetului. Dacă au rămas 400 de milioane necheltuiţi, se va face plata pentru centrele de vaccinare. Am spus să fie 1.600 de paturi, domnul ministru se va asigura de asta.

Certificatul verde: Trebuie să fie adoptată CNSU, direcția în care mergem, nu vrem să mai închidem activităţile, codul QR este una dintre propruneri. Restaurantele pot rămâne doar așa, vorbim de personalul din aceste locaţii, sunt câteva condiţii. Nu vrem să mai închidem la peste 3 la mie.

Paturi disponibile la ATI: Peste 1000 de paturi în ţara, ieri erau 20 libere în Bucureşti. Nu ar trebui să mai vorbim de paturi, ci de vaccinare.

Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, am înţeles că personalul medical e testat în 70%.

Testare pe banii lor: aceasta este varianta.

Despre Klaus Iohannis: Domn preşedinte decide singur cu cine să vorbească,am cerut un ministrul al Justiţiei, nu s-a luat

Despre demisie: Niciodată, eu nu sunt un om iresponsabil

Certificatul verde pentru evenimente: Cel mai târziu săptămâna viitoare vom lua decizie.

Plafonarea preţurilor: Am găsit soluţia, compensarea. În UE, sunt şase ţări care vorbesc de plafonare. Nu mai este o piaţă liberă. Asta este diferenţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu: Guvernul pregăteşte OUG pentru vaccinarea sau testarea personalului din instituţii publice şi plafonarea prețului la gaze şi energie electrică