Klaus Iohannis s-a întâlnit cu șeful grupului Enel: E necesar un efort comun pentru protejarea consumatorilor vulnerabili
Preşedintele Klaus Iohannis a discutat azi cu reprezentanţii unuia dintre cei mai mari furnizori de energie electrică şi gaze. Șeful grupului Enel s-a întâlnit azi și cu premierul Florin Cîțu.
O delegaţie a companiei Enel, condusă de Francesco Starace, CEO al Grupului, a venit marţi în România pentru o vizită oficială. Reprezentanţii Enel, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică de la noi din ţară, s-au întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîţu, apoi au avut la Cotroceni pentru o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. Discuţiile au loc într-o perioadă în care românii se confruntă cu scumpiri semnificative la electricitate şi gaze naturale. S-au cautat aşadar soluţii. "România este una dintre cele mai importante ţări în care activează Grupul Enel şi este firesc să ne întâlnim aici cu părţile interesate pentru a discuta teme de interes comun, cum ar fi oportunităţile pentru o creştere durabilă şi crearea de valoare comună", au declarat pentru Agerpres reprezentanţii companiei.
Iohannis a transmis conducerii Enel că e necesar un efort comun pentru protejarea consumatorilor vulnerabili şi a firmelor din sectorul productiv
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi conducerii Enel Group că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic şi al autorităţilor statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri şi instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar şi firmelor din sectorul productiv, potrivit news.ro.
”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit marţi, 14 septembrie 2021, la Palatul Cotroceni, delegaţia Enel Group, condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group. În cadrul întrevederii, conducerea Enel Group a prezentat activitatea companiei şi planuri de investiţii ambiţioase, care vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice din resurse regenerabile, precum şi obiective privind sustenabilitatea reţelelor de distribuţie, în contextul priorităţilor axate pe digitalizare şi electromobilitate. Preşedintele României a subliniat necesitatea creşterii consistente a investiţiilor şi a dezvoltării de noi unităţi de producţie în sectorul energetic, care să contribuie la consolidarea securităţii energetice a României, dar şi în plan regional. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că pot fi explorate şi fructificate noile direcţii de dezvoltare, cu soluţii pe termen lung, precum electromobilitatea sau utilizarea hidrogenului ca sursă de energie”, anunţă Administraţia Prezidenţială.
Totodată, preşedintele României a încurajat continuarea dialogului dintre Enel şi autorităţile statului, evidenţiind importanţa valorificării avantajelor deosebite pe care ţara noastră le deţine în sectorul energetic. ”În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piaţa energiei la nivel european, precum şi aspectele specifice pieţei autohtone, ale cărei evoluţii din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici şi industriali. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic şi al autorităţilor statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri şi instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar şi firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creştere a preţurilor la energie”, subliniază Administraţia Prezidenţială.
Directorul general al Enel Group a menţionat interesul ferm al companiei de a reprezenta, în continuare, un partener pe termen lung al statului român, care doreşte să contribuie semnificativ la asigurarea unei tranziţii energetice echitabile şi de succes. ”Expertiza mondială a grupului Enel în domeniul energiei verzi va putea facilita atingerea ţintelor asumate la nivel european, în cadrul noilor politici specifice Pactului Verde. Astfel, fondurile europene şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt oportunităţi de finanţare care vor susţine atingerea obiectivelor de securitate energetică la nivel naţional”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰