Antena Meniu Search
x

Video Măsurile luate de Guvern, după semnalul de alarmă tras de Observator cu privire la problemele psihologice apărute la elevi din cauza pandemiei

Guvernul reacționează după semnalul de alarmă tras de Observator prin reportajele despre Generaţia sub Presiune! Premierul României a anunţat că toţi cei care au probleme psihologice din cauza pandemiei şi a şcolii online vor putea beneficia de terapie gratuită. Şase milioane de euro vor fi alocate pentru proiect.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 14.09.2021, 21:07

Vezi și

''Mi-a lipsit interacțiunea cu colegii mei. Depresia s-a accentuat. Nu m-a învățat nimeni cum să învăț online. Nu am fost motivat să fac nimic.'' 

Nu a fost o singură poveste. Este glasul elevilor cu care am povestit la Observator în timpul școlii online. Vocea unei generații care trăiește o presiune greu de dus. Au rămas fără colegi și fără prieteni aproape și s-au conectat doar la lumea virtuală. Un click care a produs un DEclick în mintea lor. Studiile făcute în România ne arată că peste 48 la sută dintre copii s-au confruntat cu o formă de anxietate. La acestea s-au adăugat depresia, bullyingul, tulburările de alimentație și din păcate, tentativele de suicid. 

Vlad, elev clasa a opta: M-am distanțat un pic, am devenit puțin mai introvertit, nu am mai vorbit atât de mult, nu am mai ieșit din casă, nu credeam că o să se mai termine! 

Daria, elevă clasa a opta: Un consilier ar prinde bine, să acționeze mai des, să vadă cum se comportă copiii, când ies în pauză se uită care stau mai retrași sau nu și acționează. 

Pe acelaşi subiect

Şase milioane de euro vor fi alocate pentru proiect

6 milioane de euro va acordă statul pentru proiectul ''Din grijă pentru copii''.

Florin Cîţu, premierul României: Mă bucur să anunț că România se numără printre primele țări din lume care vine azi cu soluții aplicate pentru copii în contextul pandemiei de Covid 19. Pandemia, restricțiile, izolarea i-a afectat pe cei mici iar restricțiile se pot întinde pe termen mediu și lung. 

Programul include 70 de mii de ore gratuite de consiliere psihologică pentru copiii care suferă de tulburări emoționale după trei semestre de școală online. Și, cel mai important, în programa școlară va fi introdusă o materie despre managementul emoțiilor și relațiile dintre elevi, părinți și profesori. 

Mădălina Turza, secretar de stat: Copiii vor avea acces la terapii psihologice și gratuite pentru a depăși situațiile de anxietate, de depresie, de tulburări de comportament și toate tipurile de reacții generate de acest context complicat. 

Reporter: Sună ideal ce spuneți. De când ar putea arată așa școală românească? 

Mădălina Turza, secretar de stat: Ordonanță de urgență, de îndată ce ea va fi aprobată, toate măsurile vor intră în vigoare, vom începe cu formarea specialiștilor. 

Semnalul de alarmă tras de Observator a avut ecou până la Guvern. Dar mai e mult până când promisiunea să devină realitate în școală românească. Până atunci, ne rămâne o generaţie sub presiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Măsurile luate de Guvern, după semnalul de alarmă tras de Observator cu privire la problemele psihologice apărute la elevi din cauza pandemiei