Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Pasajul Unirii, unde un autocar cu turişti greci a fost strivit. "Erau plini de sânge"

Vacanţa de Crăciun s-a transformat într-un coşmar pentru 47 de turişti eleni. Un om a murit şi altul este în stare critică după ce autocarul care i-a adus din Grecia în Bucureşti a fost strivit la intrarea în Pasajul Unirii. Şoferul nu a realizat că autocarul nu va trece pe sub limitatorul de înălţime, iar plafonul pur şi simplu i-a prins pe oameni în interior ca într-o menghină. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 19:27

Vezi și

Ora 13:23. Un apel la 112 anunţă că un autocar plin cu turişti din Grecia loveşte în plin limitatorul de înălţime de la Pasajul Unirii. Arcada de 3,5 metri care ar fi trebuit să aibă rol de protecţie se transformă într-o capcană şi striveşte autocarul. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Iată cum arată autocarul strivit în partea de mijloc aproape de la jumătate. Oamenii s-au evacuat cei care au putut, cei care nu, au fost scoşi fie de trecători, fie de primele echipaje de intervenţie. 

Până la sosirea ambulanţelor, trecătorii şocaţi de scenele teribile, derulate sub ochii lor, încearcă să acorde primul ajutor. 

MartorAm scos un om. Soţia, din păcate, a rămas lângă. Era conştientă, dar era prinsă, blocată. Am vorbit cu cel pe care l-am scos. Întreba obsesiv de soţie. I-am spus că e bine. 

Pe acelaşi subiect

Filmul accidentului de la Pasajul Unirii

Potrivit presei din Grecia, oamenii plătiseră 165 de euro pentru un city-break de Crăciun în Bucureşti, în perioada 22-26 decembrie. Chiar astăzi ar fi trebuit să viziteze Palatul Parlamentului, Patriarhia, centrul Capitalei şi Muzeul Satului. Iar în ziua de Crăciun ar fi trebuie să se distreze la Peleş, Bran şi Braşov. Autocarul plecase ieri seară, la ora 19, din Volos - Grecia şi a ajuns în România în această dimineaţă, la 11:35. 

După ce au intrat in Capitală, în drum spre hotel, autocarul a ajuns pe Bulevardul Tineretului dinspre Bulevardul Mărăşeşti şi apoi, a intrat pe banda care duce spre pasaj. Din cei 47 de oameni care erau în autocar, patru au fost prinşi între fiare. 

Martor: Am auzit bubuitura, am întors capul, am văzut tot ce s-a întâmplat. A fost atât de brusc şi bubuitura a fost puternică. La un moment dat au început să iasă cei care au putut cu puterile lor. Erau plini de sânge. 

Şase minute mai târziu, la 13:29 au început să ajungă ambulanţele.Zeci de echipaje au fost mobilizate pentru intervenţie, iar la scurt timp a ajuns şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Un turist a murit, în urma incidentului din Pasajul Unirii

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Cel puţin o persoană este grav rănită. În momentul de faţă este resuscitată de medicii care au sosit la faţa locului. 

Bărbatul nu a putut fi salvat. A murit în drum spre spitalul Floreasca. În total, 24 de oameni au fost răniţi, iar ambulanţele i-au dus la patru spitale din Capitală. O femeie este în stare critică. Ceilalţi turişti au fost duşi la hotel. 

Raed Arafat, şeful DSU: Am vorbit cu ei. Mai mult i-am liniştit şi le-am explicat ce urmează să se întâmple. Mai ales, era grija lor pentru bagaje. Nu le pot recupera la acest moment. 

Între timp, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul, cetățean grec, a fost dus la audieri. Nu băuse şi nu consumase substanţe interzise înainte de a se urca la volan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Pasajul Unirii, unde un autocar cu turişti greci a fost strivit. "Erau plini de sânge"