Antena Meniu Search
x

Filmul accidentului din Pasajul Unirii, soldat cu un mort. Trecătorii au sărit în ajutorul victimelor: "Am intrat în maşină şi am scos un om"

Accident îngrozitor în centrul Capitalei, în urmă cu aproximativ două ore. Un autocar în care se aflau 47 de turişti greci a fost strivit de limitatorul de înălţime de la intrarea în pasajul Unirii. Construcţia metalică a căzut peste plafonul vehicului şi a ajuns până pe scaunele pasagerilor. Până la această oră, o  persoană și-a pierdut viața. Alţi peste 20 sunt răniţi, unii grav, şi transportaţi la mai multe spitale din Capitală. Şoferul autocarului, şi el cetăţean grec, a fost testat pentru alcool, dar rezulatul a fost negativ.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 16:40

Vezi și

Puţin după ora prânzului, autocarul plin cu turişti greci a intrat din plin în limitatorul de înălţime montat la intrarea în pasajul Unirii. Cel puţin patru persoane au rămas încarcerate. Trecătorii s-au mobilizat imediat pentru a ajuta victimele. 

Potrivit autorităţilor, 47 de persoane de persoane se aflau în autocar în momentul în care limitatorul de viteză s-a prăbuşit pe plafonul maşinii. În urma impactului, mai multe persoane au fost grav rănite. Trei dintre ele au fost resucitate la faţa locului. 

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Iată cum arată autocarul strivit in partea de mijloc aproape de la jumătate. Oamenii s-au evacuat, cei care au putut, cei care nu, au fost scoși fie de trecători, fie de primele echipaje de intervenție. 

Martor: Am intrat în maşină şi am scos un om, soţia din păcate a rămas lângă, era conştientă, dar era prinsă, era blocată.

Martor: Eram în spatele lor. Când dintr-odată am văzut că s-a lăsat pe ei. Şi a apucat două-trei persoane din spate. Era plină de sânge. 

Reporter: De unde sunteţi? 

Turiști: Din Grecia! 

Reporter: Sunteţi bine? 

Turiști: Nu, nu suntem. 

Reporter: Câţi oameni erau în autobuz? 

Turiști: Era plin. 

Zeci de echipaje au fost mobilizate imediat pentru intervenţia la faţa locului, iar la scurt timp a ajuns şi şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă. 

Răniții au fost duși la mai multe spitale din Capitală. Între timp a fost deschis şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul, cetățean grec, va fi dus la audieri. Pasajul Unirii din Capitală a fost redeschis pe 4 septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Pasajul Unirii, soldat cu un mort. Trecătorii au sărit în ajutorul victimelor: "Am intrat în maşină şi am scos un om"