Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Momentul când adolescenta de 15 ani se prăbuşeşte de la etajul 4. Copila ar putea rămâne paralizată pe viaţă

De frică să nu ardă de vie în apartamentul cuprins de flăcări, o fată de 15 ani a luat o decizie dramatică. S-a refugiat în exteriorul blocului şi a încercat să se ţină de pervaz. În timp ce vecinii sunau după ajutoare, adolescenta s-a prăbuşit de la etajul 4. A supravieţuit, dar medicii spun că ar putea rămâne paralizată pe viaţă. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare din camera fetei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.10.2021, 19:30

Vezi și

"Doamne, Maica Domnului, ferească Dumnezeu! Fetiţa a sărit de la 4! A sărit fetiţa de la 4. A sărit Laura de la etajul 4, pe geam!", spune o vecină.

Etajul 4, un bloc din Tulcea. Iadul se aprinde în dormitorul fetei de 15 ani. Fratele geamăn este în sufragerie, dar nu o poate salva: flăcările au baricadat uşa dormitorului. Copilei îi mai rămâne o singură scăpare: geamul. O vecină de vizavi o vede cum se zbate, cu ultimele puteri, să se prindă de ceva şi sună la 112.

"Am văzut fata cum stătea pe pervaz, în exterior, şi încerca, săraca, să se ţină. Avea o voce stinsă: "Ajutor, ajutor!", spune o martoră

Era ora 21 şi 36 de minute. 

Pe acelaşi subiect

"Am cerut autospeciala cu scară, am spus că fata este în exterior şi e posibil să cadă. +09.23 În momentul în care am strigat: "A căzut, fata a căzut!".  Atunci s-a întrerupt şi apelul cu domnii pompieri", mai spune martora

În secunda în care fata cădea, mama intra pe uşa apartamentului. Vecinii cred că, odată cu ea, aerul a răbufnit înăuntru şi a declanşat o explozie.

"Ea era la geam: striga "Ajutor" că luase foc şi-atunci, din explozia aia, a aruncat-o şi a căzut", spune un vecin.

"S-a auzit bubuitura când am deschis geamul, iar copila era acolo întinsă", spune o altă vecină.

"Fetiţa este jos acolo! Doamne, Maica Domnului! Nu ştiu dacă scapă".

"Am ţinut-o de mânuţă şi i-am zis: "Stai aici!". Voia să se ridice", mai spun martorii

În cădere, fata şi-a frânt coloana şi şi-a zdrobit călcâiele. Pompierii şi salvarea au ajuns în fix patru minute. În tot acest timp, vecinii au mutat-o, deşi, în astfel de cazuri, victima nu trebuie mişcată.

"Era căzută exact pe marginea aceasta aşa, cu coloana şi toată lumea ţipa: "Nu o mişca, nu o mişca" Au început să cadă bucăţele de material. Am ţipat la lume să vină să mă ajute şi, practic, am luat victima din faţa pericolului", spune martora care a mutat-o.

Ar putea rămâne paralizată pe viaţă

Andreea Filip, reporter Observator: Fata a căzut de la ultimul etaj al blocului. Medicii au ajuns aici, au preluat-o şi au dus-o la spitalul din Tulcea, dar pentru că starea ei era complicată, au transferat-o la spitalul din Constanţa. Şi acolo medicii au hotărât că trebuie să fie transferată la Bucureşti pentru intervenţia chirurgicală.

Tudor Năstăsescu, director Spitalul din Tulcea: Trebuie văzut dacă se poate face ceva neurochirurgical, medular nu mai au ce să mai facă şi rămâne cu paralizie a membrelor inferioare.

Fără să ştie ce s-a întâmplat, bunica s-a trezit dimineaţă plângând.

Bunica: "Aşa o presimţire că s-a întâmplat ceva".

Gemenii erau crescuţi de mamă după ce tatăl i-a părăsit în urmă cu mulţi ani. Pompierii urmează să stabilească ce a declanşat infernul în locuinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Momentul când adolescenta de 15 ani se prăbuşeşte de la etajul 4. Copila ar putea rămâne paralizată pe viaţă