Antena Meniu Search
x

Azilele groazei. 25 de bătrâni, găsiţi într-un alt centru fără autorizaţie din Bucureşti. Primeau mâncare expirată şi trăiau în condiţii improprii

Azilele groazei. Alţi 25 de bătrâni au fost găsiţi marţi seară într-un centru care funcţiona fără autorizaţie în Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde condiţiile de cazare erau improprii, normele de igienă nerespectate, iar unele alimente erau expirate. Două femei au fost transportate la spital, ceilalţi vârstnici fiind în continuare evaluaţi. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 21:31

Azilele groazei. 25 de bătrâni, găsiţi într-un alt centru fără autorizaţie din Bucureşti. Primeau mâncare expirată şi trăiau în condiţii improprii
Azilele groazei. 25 de bătrâni, găsiţi într-un alt centru fără autorizaţie din Bucureşti. Primeau mâncare expirată şi trăiau în condiţii improprii

Poliţia Capitalei a informat că Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, marţi, în jurul orei 15.00, de către un bărbat, despre faptul că, la o adresă din Sectorul 6, funcţionează un centru de bătrâni fără autorizaţie.

În baza sesizării şi ca urmare a activităţilor întreprinse împreună cu Prefectura Municipiului Bucureşti, la adresă s-a deplasat o echipă de control formată din poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi reprezentanţi ai ANPIS, OPC, ITM, DSP şi ANSVSA.

Bătrânii erau ţinuţi în condiţii improprii şi primeau mâncare expirată

"Din primele verificări s-a constatat faptul că nu ar fi respectate normele igienico-sanitare, condiţiile de cazare ar fi improprii, iar hrana oferită nu ar respecta normele legale impuse (inclusiv alimente expirate) - fapt susceptibil a pune în primejdie viaţa persoanelor vulnerabile, cazate în centrul respectiv. Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic", a transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, azilul nu ar fi avut un punct de lucru declarat şi nu ar fi deţinut autorizaţie de funcţionare. Potrivit sursei citate, cele 25 de persoane găsite în acest centru de bătrâni sunt în evaluare medicală de către medici şi asistenţi medicali din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi vor fi relocate în spaţii de cazare adecvate.

Două femei au fost duse la spital, celelalte persoane vor fi relocate

Surse afirmă că este vorba despre şase bărbaţi şi 19 femei, majoritatea nedeplasabili, dintre care două femei au fost transportate la Spitalul Elias, iar restul persoanelor vor fi relocate.

Poliţia Capitalei a precizat că, în acest caz, se constituie dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii şi vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. 25 de bătrâni, găsiţi într-un alt centru fără autorizaţie din Bucureşti. Primeau mâncare expirată şi trăiau în condiţii improprii