Antena Meniu Search
x

Video Azilele groazei. Motivul pentru care 11 bătrâni au fost mutaţi dintr-un cămin din Pipera într-o casă fără curent şi apă din Tunari

Cruzimea extremă descoperită în azilele din Ilfov era aplicată şi în alte cămine din ţară. În urma controalelor de ieri, zeci de centre au fost suspendate, iar 4 închise. Imaginile sunt cutremurătoare, iar mărturiile bunicilor, sfâşietoare. Între timp, încep să cadă capete: şase şefi de instituţii cu atribuţii de control au fost daţi afară.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 11.07.2023, 09:14

Vezi și

Azilele groazei. Şefii şi angajaţii azilelor şi căminelor groazei fac orice pentru a scăpa basma curată şi pentru a ascunde neregulile înainte de a se trezi cu inspectorii la uşi. O nouă zi, un alt caz revoltător. 11 persoane dintr-un centru din Voluntari au fost mutate în două clădiri aflate în construcţie, din Tunari, pentru a nu fi identificate de autorități. Unchiul unuia dintre tinerii cazaţi acolo ne-a semnalat cazul pe Fii Observator, iar colegii noştri care au mers la faţa locului au sunat imediat la Poliţie.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori

Ancheta continuă, au fost sigilate intrările, iar astăzi, 11 iulie, vor continua cercetările în acest caz. Este vorba despre 11 persoane care au fost găsite în această locuinţă din Tunari, persoane cu dizabilităţi şi bătrâni. O parte dintre aceştia au fost luaţi de către rude, iar restul au fost mutaţi de autorităţi într-un cămin din Snagov. Toată această poveste a fost descoperită printr-un mesaj pe Fii Observator, un bărbat ne-a scris că a mers să-şi vadă nepotul care se afla într-un cămin din Pipera unde se afla de mai bine de un an, dar când a ajuns acolo nu l-a mai găsit şi i s-a dat această adresă.

Vorbim despre un imobil în construcţie, aflat în mijlocul câmpului, în Tunari. Nu este conectat la curent electric sau apă, sunt practic nişte condiţii improprii în care aceşti bătrâni au fost găsiţi. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze în această anchetă, principala fiind aceea că în căminul din Pipera ar fi existat mai multe nereguli. Pentru că de ieri au început controalele în mai multe cămine din ţară, proprietarii au luat o parte dintre oameni şi i-au adus aici pentru a-i ascunde de autorităţi până ce verificările aveau să se termine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. Motivul pentru care 11 bătrâni au fost mutaţi dintr-un cămin din Pipera într-o casă fără curent şi apă din Tunari