Antena Meniu Search
x

Video Băiat de 15 ani din Alba, rănit grav după ce o petardă cumpărată de pe internet i-a explodat în mână. A fost găsit semiconştient

Sezonul petardelor încă nu s-a încheiat, şi nici bilanţul victimelor, cu vârste tot mai fragede. Un băiat de 15 ani a fost grav rănit în timp ce se juca cu petardele în preajma casei, iar una dintre ele i-a explodat în mână. Tânărul a fost găsit de către echipajele de salvare în stare de şoc, semiconştient. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra consecinţelor în urma utilizării materialelor pirotehnoice şi le recomandă părinţilor să îşi supravegheze îndeaproape copiii. 

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 08:14

Vezi și

Incidentul a avut loc în comuna Meteș din Alba. Vecinii s-au speriat după ce au auzit focurile puternice şi au sunat imediat la 112 când l-au văzut pe băiat rănit.

Vecin: Pe la ora amiezii aşa, am auzit nişte puşcături, pocnituri. E periculos şi cu un chibrit, d-apoi cu petarde şi mai ales că au fost de o intensitate mare. 

Vecin: Este foarte periculos, mai ales pentru copii. Părinţii să fie foarte atenţi şi să nu le dea voie să se joace cu orice.

A cumpărat petradele de pe internet

Pe acelaşi subiect

Un echipaj SMURD l-a preluat pe adolescentul de 15 ani şi l-a transporat la spital.

Aurel Crișan, UPU-SMURD Alba: S-a produs un traumatism complex de mână dreaptă, motiv pentru care după stabilizarea şi luarea măsurilor de prim ajutor în cadrul UPU Alba a fost transferat la Târgu Mureş într-un serviciu specializat de chirurgie plastică şi reparatorie. 

Băiatul şi-ar fi cumpărat petardele prin intermediul unui site. Specialiştii spun că de cele mai multe ori părinţii nu au conştiinţe despre activitatea copiilor, care odată cu venirea iernii îşi procură petardele la colţ de stradă, sau chiar de pe internet.

Luminița Prodan - IPJ Alba: Atragem atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea acestor articole pirotehnice în special de către minori. Le recomandăm părinţilor să fie foarte atenţi la copiii lor şi la ceea ce achiziţionează ei prin intermediul internetului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Băiat de 15 ani din Alba, rănit grav după ce o petardă cumpărată de pe internet i-a explodat în mână. A fost găsit semiconştient