Antena Meniu Search
x

"A ţipat o petardă de sus şi a luat foc tot." Mărturiile celor care au văzut cum a pornit incendiul devastator din curtea Iulius Mall din Cluj-Napoca

Panică la mall! Flăcări enorme au izbucnit aseară în curtea din spate a unui centru comercial din Cluj-Napoca, plin cu oameni care căutau cadouri de Crăciun. Incendiul violent ameninţa clădirea mall-ului, astfel că toţi clienţii au fost evacuaţi de urgenţă. Pompierii spun focul a fost pus intenţionat de trei tineri, care se jucau cu petarde. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 19:38

Vezi și

"Aşa e de fierbinte aici tot! Baloţii..." 

"Lasă, Dorule, că nu mai ai ce face. Numai te arzi!"

Alarma a fost dată de un trecător, după ce mai multe materiale depozitate în curtea interioară a complexului comercial au fost cuprinse de flăcări uriaşe.

Angajaţii care se aflau la muncă în momentul izbucnirii incendiului au încercat să salveze marfa. Susţin ipoteza pompierilor cum că flăcările au pornit de la o petardă aruncată de un grup de trei tineri. 

Pe acelaşi subiect

"Fii atent, Andrei! A ţipat (aruncat - n.r.) o petardă de sus şi a luat foc tot."

Zeci de oameni se plimbau prin mall. Au fost evacuaţi rapid, iar forţele de ordine au blocat accesul în interior. 

Fumul a pătruns prin gurile de ventilaţie şi a creat panică în rândul clienţilor. 

"La început a fost dezastru... flăcările de 20 de metri."

De teamă că vâlvătaia s-ar putea extinde şi în parcarea centrului comercial unde se aflau zeci de maşini, mai mulţi voluntari s-au oferit să dea o mână de ajutor. 

"Dacă nu veneau la timp, la maşini era în primul rând dezastru."

Andrei Biriș purtător de cuvânt ISU Cluj: "La faţa locului au acţionat 4 autospeciale de stins incendiu, o autoscară, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. Din fericire, până în acest moment nu au existat persoane care să solicite control medical."

Astăzi, mall-ul a funcţionat conform programului obişnuit. Pompierii continuă cercetările pentru a afla cauza exactă a incendiului. Momentan piromanii nu fost indentificaţi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » "A ţipat o petardă de sus şi a luat foc tot." Mărturiile celor care au văzut cum a pornit incendiul devastator din curtea Iulius Mall din Cluj-Napoca