Antena Meniu Search
x

Video Beneficii mai mari şi facilităţi pentru donatorii de sânge. Câţi bani primeşti dacă donezi sânge de 5 ori pe an

Sunt liste de așteptare la centrele de transfuzii, după ce Guvernul oferă beneficii mai mari donatorilor de sânge. Cei care vor sa facă o faptă bună și salvează o viață primesc tichete de masă în valoare de 280 de lei. În plus, pot cumpăra și titluri de stat Fidelis cu o dobândă de 7%, cea mai mare de pe piaţă. La asta se adaugă și reduceri la impozite. 

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 20:53

Vezi și

Zilnic, la Centrul de transfuzie sanguină București vin peste 300 de donatori, cu 100 mai mulți faţă de anul trecut. Majorarea recompensei pentru voluntari de la 67 la 280 lei i-a făcut pe mulți români să facă mai des o faptă bună.

Donator: E un fel de reminder ca avem mai multe de câştigat decât înainte pe lângă a salva vieţile oamenilor. În iunie anul trecut sala era destul de goală, ajungeam să terminam într-o oră şi anul acesta de când a crescut la 280 lei am ajuns să stăm şi 3 ore fără programare. Nu pentru beneficii trebuie să faci lucrurile astea, trebuie să le faci că simti şi că vrei.

La centrul de transfuzii l-am găsit si pe colegul nostru Răzvan Simion, care a donat pentru prima dată.

Răzvan Simion, prezentator Neatza cu Răzvan şi Dani: Urcând pe scări condus de o asistentă, un bărbat s-a uitat la mine şi mi-a zis respect şi nu am primit astfel de gratulări in ultimul timp în marele oraş Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Cei care vor să doneze se pot programa

Lucia Grijac, director Centrul de Transfuzie Sanguină București: Avem 200 de programări zilnice, dar în funcţie de cererile din spitale acceptăm şi persoane fără programare într-un număr limitat. 

Un voluntar care donează sânge de 5 ori pe an poate primi aproape 1.400 lei, 5 zile de concediu şi o reducere de 50% la abonamentul de transport în comun timp de 5 luni. Donatorii au și alte facilităţi.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Până pe 17 aprilie, donatorii pot cumpăra titluri de stat Fidelis în lei, cu o maturitate de 1 an și o dobândă de 7%. Pentru cei care nu donează sânge dobânda este de 6 % pe 1 an și 6,85% pentru 2 ani. 

Irina Chiţu, analist economic: Dobânzile sunt superioare dobânzilor bancare în general şi nu mai ai comisioane de subscriere. Ai oricând acces la banii tăi la nevoie, fără să pierzi dobânda aferentă, dar doar dacă tranzacţionezi pe bursă.

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Mai mult decât atât, dobânda pe care o primesc e neimpozitată. 

Cei care donează sânge de cel puțin trei ori pe an ar putea beneficia din 2025 de reducerea impozitelor pentru clădiri şi terenuri, potrivit legii. Primarii vor decide, însă, dacă şi cu cât vor scădea taxele pentru voluntari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Beneficii mai mari şi facilităţi pentru donatorii de sânge. Câţi bani primeşti dacă donezi sânge de 5 ori pe an