Antena Meniu Search
x

Ce primesc donatorii de sânge în 2024. A crescut valoarea tichetelor

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge a crescut de patru ori în 2024. Donarea de sânge se face doar cu programare din acest an. Şi asta pentru că centrele de transfuzii au avut un record de cereri de la donatori, după ce valoarea tichetelor a crescut. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 15:41

Ce primesc donatorii de sânge în 2024
Ce primesc donatorii de sânge în 2024 - Profimedia

De la începutul anului și până acum a crescut de 10 ori numărul celor care vin să doneze sânge față de aceeași perioadă a anului trecut. Şi asta, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să mărească valoarea tichetelor pentru a-i încuraja pe români să meargă să doneze. 

Donatorii de sânge primesc tichete în valoare de X lei

De la criza acută din anii trecuţi, centrele de transfuzii au ajuns la surplus după ce Guvernul a mărit răsplata pentru donatori de la 67 de lei la 280. În plus, aceştia primesc şi alte facilităţi. Înainte să apară benficiile, medicii făceau apeluri disperate.

Ce mai primesc donatorii de sânge în 2024

Pe acelaşi subiect

După ce tichetele au fost majorate de la 67 la 280 de lei. Mai mult, donatorii primesc o zi liberă de la serviciu și o reducere de 50% la transportul în comun. Unele centre de transfuzii nu au capacitatea să stocheze sângele sau nu au personal suficient, astfel că la unele centre donarea se face pe bază de programare.

Cine poate să doneze sânge şi cine nu

Oricine poate dona sânge dacă are între 18 şi 60 ani, peste 50 de kilograme şi este sănătatos. Indicat este să dea telefon la centrul de transfuzii şi să întrebe dacă este nevoie de programare sau nu. 

Cei care vor să doneze sânge se pot programa la centrele de transfuzii

Începând cu data de 15 ianuarie, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, donarea se va putea face doar în baza unei programări, care va putea fi făcută prin intermediul aplicaților online. Acolo unde donarea nu se face pe baza programării, medicii recomandă ca oamenii să sune înainte de a pleca de acasă pentru a se asigura că sunt locuri disponibile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Ce primesc donatorii de sânge în 2024. A crescut valoarea tichetelor