Antena Meniu Search
x

Video Fapta bună răsplătită cu tichete de 280 de lei, taxe mai mici şi dobânzi mai bune la titlurile de stat Fidelis

Informaţii utile pentru donatorii de sânge. Cel mai mare avantaj al donării este faptul că salvăm o viaţă sau mai multe, iar asta este minunat. Dincolo de fapta bună făcută, de la începutul acestui an există şi mai multe facilităţi: tichete cu o valoare de patru ori mai mare, dar şi mai multe reduceri. Mai nou, cei care dovedesc că au donat sânge pot cumpăra și titluri de stat cu dobânzi mai mari.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 12.04.2024, 13:19

Vezi și

"Titlurile de stat Fidelis pot fi cumpărate până la data de 17 aprilie 2024. Cei care face dovada că au donat sânge după data de 1 septembrie 2023 beneficiază şi de o dobândă preferenţială, mai mare, de 7%, comparativ cu 6% pentru cei care nu au donat sânge", transmite Florentina Lazăr, reporter Observator.

Mai multe beneficii pentru donatorii de sânge

"De altfel, în cazul în care comparăm aceste titluri de stat Fidelis cu depozitele bancare, titlurile de stat nu sunt impozitate cu 10%, aşadar câştigul este unul mai mare şi, de asemenea, sunt cea mai sigură investiţie. Şi valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge a crescut la începutul acestui an de 4 ori, de la 67 de lei la 280 de lei. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulţi români aleg să doneze sânge şi să salveze o viaţă", adaugă Florentina Lazăr, reporter Observator.

"Sunt reduceri şi la impozitele locale, mai exact primăriile pot oferi o reducere de 10% la impozitul pe clădiri şi terenuri. Este o lege care se află în vigoare şi a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni", mai spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Fapta bună răsplătită cu tichete de 280 de lei, taxe mai mici şi dobânzi mai bune la titlurile de stat Fidelis