Antena Meniu Search
x

Black Friday s-a transformat în România în Black November. O lună întreagă de reduceri începe peste 5 zile

De la o zi de reducere, am ajuns la o lună întreagă! Black Friday care durează 24 de ore în America a devenit în România un fenomen de sezon. Mii de magazine on

Vezi și

De la o zi de reducere, am ajuns la o lună întreagă! Black Friday care durează 24 de ore în America a devenit în România un fenomen de sezon. Mii de magazine online şi offline pregătesc deja produsele pentru data de 1 noiembrie, atunci când majoritatea retailerilor dau startul la promoţii. Clienţii au început deja vânătoarea.

Cinci zile mai sunt şi-ncepe nebunia. Românii studiază deja ofertele. Când apar primele promoţii, să iasă deja la vânătoare: "Dacă am nevoie de un lucru, urmăresc să văd ce preţuri sunt, de obicei aştept o reducere, sau cumpăr, dacă am nevoie de el", spune un client. 

Conceptul de Black Friday a fost inspirat de la americani şi a devenit un adevărat fenomen. A început cu câteva magazine, în anul 2011, iar acum mii de comercianţi se întrec în oferte. Aşa că, de la o singură zi iniţială, Black Friday s-a transformat în Black Month - luna cu reduceri. 

Mihai Ioniţă, Aloshop: "Anul acesta am decis să mărim perioada campaniei. Clienţii vor beneficia de reduceri la cele mai bune produse o lună întreagă, dar experienţa anilor anteriori ne-a arătat că pentru partenerii noştri de logistică şi curierat e mai simplu să îşi planifice pe o perioadă mai lungă livrările." 

Pe acelaşi subiect

La cea mai mare căutare sunt televizoarele, laptopurile si telefoanele mobile.

Ionuţ Dădulescu, manager showroom: "Promoţiile sunt multe, avem promoţii, avem ce să vindem. Ca vânzare, cam 30% peste vânzări."

Cifra de afaceri poate creşte într-o singură zi cu mai bine de 5 sau 10 procente, spun specialiştii.

Florinel Chiş, directorul Asociaţia Magazinelor Online: "A devenit o perioadă de aşteptare, înainte de Black Friday toată lumea se abţine de la cumpărături, ca să cumpere atunci, după luna noimebrie, decembrie, unde avem Sf. Nicolae, sărbătoarea de Crăciun." 

Cele mai mari vânzări ar putea fi în online. Se aşteaptă un profit de peste 120 de milioane de euro. Vârful ar putea fi pe 17 noiembrie, data oficială pentru Vinerea Neagră în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Black Friday s-a transformat în România în Black November. O lună întreagă de reduceri începe peste 5 zile