Antena Meniu Search
x

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi are dosar penal, după ce a fugit de poliţişti, dar susţine că totul e o încercare de denigrare a sa

Şeful Consiliului Judeţean Călăraşi a fost urmărit cu poliţia în trafic, după ce a demarat în trombă când a fost oprit la un control de rutină. Şeful de judeţ s

Vezi și

Şeful Consiliului Judeţean Călăraşi a fost urmărit cu poliţia în trafic, după ce a demarat în trombă când a fost oprit la un control de rutină. Şeful de judeţ s-a refugiat în vilă, spun ofiţerii. Poliţiştii au negociat prin gard predarea lui Vasile Iliuţă. Dar nu au avut succes. Baronul are o altă variantă. Urmărirea n-ar fi existat, de fapt. Iar întregul scandal face parte dintr-o campanie de denigrare.

Un simplu control de rutină s-a transformat într-o scenă absurdă şi umilitoare pentru oamenii legii. În faţa vilei şefului de judeţ sunt şase agenţi, printre care şi adjunctul Poliţiei Municipale. Se roagă de preşedintele Consiliului Judeţean, să ofere explicaţii. Au alergat în trafic după el. "Cetăţeanul în cauză a fost identificat, a fost invitat la sediul Poliţiei pentru clarificarea aspectelor, însă nu a dorit să se prezinte. Conducătorul auto, în loc să respecte indicaţiile poliţiştilor, a ocolit şi a plecat.", e declaraţia şefului IPJ Călăraşi, Marian Iorga.

Vasile Iliuţă are însă o altă variantă. Susţinută de Marinela Voivozeanu, consilier de promovare: "Nu i s-a solicitat nicio secundă testarea cu aparatul etilotest şi nici prelevarea de probe biologice. Este vorba că neavând actele asupra dânsului, şi-a declinat identitatea şi calitatea pe care o are."

Iliuţă s-a ferit de camera. Soţia însă a sărit în apărarea lui: " Nu s-a întâmplat nimic, sunteţi greşit informaţi."

Pe acelaşi subiect

Politicianul se simte victima poliţiştilor: "După modul în care s-a acționat, sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator și rău intenționat este concertat.", susţine el într-un comunicat.

Iniţial, după scandalul de noaptea trecută, Vasile Iliuţă părea că scăpă cu o simplă amendă. Florentina Dobre, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi: "Noi am discutat cu un procuror şi s-a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni." Câteva ore mai târziu, ofiţerii şi procurorii s-au răzgândit. Şeful de judeţ va fi cercetat pentru refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice. 

Vasile Iliuţă este cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi agricultori din Călăraşi. Pe lângă afaceri, a fost deputat şi timp de 12 ani a condus, în calitate de primar, localitatea Vâlcele. Despre comună chiar el spunea că e un centru energetic care generează preşedinţi. Ultimii doi şefi de stat ai României, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, au vizitat localitatea în campania electorală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi are dosar penal, după ce a fugit de poliţişti, dar susţine că totul e o încercare de denigrare a sa