Antena Meniu Search
x

Curs valutar

BOTULISM în Prahova! O femeie e la Terapie Intensivă, alte două persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase

Este alertă sanitară în Prahova, după ce trei persoane au ajuns la spital şi au fost diagnosticate cu botulism, după ce au consumat peşte afumat. O femeie a ajuns la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, la Terapie Intensivă, fiind intubată, iar celelalte două persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase.

de Redactia Observator

la 29.11.2016 , 14:09

BOTULISM în Prahova! O femeie e la Terapie Intensivă, alte două persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase

Este alertă sanitară în Prahova, după ce trei persoane au ajuns la spital şi au fost diagnosticate cu botulism, după ce au consumat peşte afumat. O femeie a ajuns la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, la Terapie Intensivă, fiind intubată, iar celelalte două persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase, scrie presa locala.

 Conform primelor informaţii primite de specialiştii de la DSP şi DSV Prahova, peştele a fost cumpărat de la un magazin din Câmpina.

Botulismul este o afectiune rara, de o gravitate considerabila, cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, toxina care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute.

Articolul continuă după reclamă

Exista trei tipuri de botulism:

Pe acelaşi subiect

1. Botulismul transmis prin alimente. Bacteriile daunatoare traiesc si se inmultesc in mediile cu foarte putin oxigen, cum ar fi alimentele ambalate sub forma de conserva in cutii inchise;

2. Botulismul transmis prin rani. Daca bacteriile patrund intr-o rana pot cauza o infectie foarte periculoasa, urmata de producerea de toxina botulinica la nivelul plagii;

3. Botulismul infantil. Cea mai frecventa forma de botulism, care apare dupa ce bacteriile (Clostridium botulinum) se inmultesc in tractul gastro-intestinal al copiilor mici cu varste intre 6 saptamani si 6 luni.

Toate cele trei tipuri de botulism reprezinta urgente medicale deoarece pun viata in pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » BOTULISM în Prahova! O femeie e la Terapie Intensivă, alte două persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase