Antena Meniu Search
x

Tânăr de 17 ani, sfâşiat de câini. Băiatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Judetean Bacău

Un tânăr, in vârsta de 17 ani, din Buhusi, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau in stare grava şi plăgi severe pe faţă, muscat de un câine. El ar fi fost atacat in comuna Blagesti, in apropierea unei stâne parasite.

Tânăr de 17 ani, sfâşiat de câini. Băiatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Judetean Bacău

Un tânăr, in vârsta de 17 ani, din Buhusi, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau in stare grava şi plăgi severe pe faţă, muscat de un câine. El ar fi fost atacat in comuna Blagesti, in apropierea unei stâne parasite, scrie presa locală.

Un câine, lasat acolo de ciobani, aproape ca l-a sfâsiat. Când s-a prezentat in Compartimentul de Primiri Urgente de la Pediatrie, adolescentul avea multiple plagi muscate pe fata, pe bratul si antebratul drept, pe spate si picioare.

„In situatiile in care muscaturile sunt multiple, iar la acest copil erau muscaturi la nivelul fetei, bratelor si spatelui, zone foarte bogat vascularizate, trebuie luate toate masurile sa nu apara rabia, care odata instalata nu duce decât la deces. Noi am initiat vaccinarea antirabica cu vaccin verorab, dar pentru siguranta, in interval de sapte zile de la eveniment, trebuie administrat si serul antirabic. Serul antirabic a lipsit foarte mult timp, dar de aceasta data am gasit la Minister si astazi (n.r. – vineri) este adus si putem administra si serul. In prezent pacientul a suferit interventii chirurgicale corectoare la nivelul fetei si a celorlalte zone muscate”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical la SJU Bacau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tânăr de 17 ani, sfâşiat de câini. Băiatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Judetean Bacău