Antena Meniu Search
x

Video Bunătăţiile culinare au luat cu asalt Oradea: "M-am gândit la o combinaţie inedită. Au un gust delicios"

Deliciile turceşti şi mediteraneene au cucerit Oradea în acest weekend. Într-un parc din oraş, mai mulţi bucătari au pregătit bunătăţi, de la preparate din fructe de mare, până la deserturi greu de refuzat. În premieră în țara noastră a ajuns și baclavaua cu lapte, o rețetă inventată de turci în vremea pandemiei. Și, așa cum era de așteptat, oamenii care au venit la eveniment și-au încărcat sacoșele cu de toate.

de Georgiana Botez

la 29.05.2021, 21:37

Vezi și

"Aici avem midii în sos tomat, după cum se poate observa. Este doar carnea de la scoici, cu sos de roşii şi alte legume".

Şi lista bunătăților poate continua cu creveții cu tequila și lime, homar cu sos olandez sau tentacule cu sos sweet chilli. Bucătarii adunaţi în Parcul 1 Decembrie din Oradea au umplut tarabele cu bunătăţi, iar pofticioşii s-au îngrămădit să le deguste.

"Este orez, nu mai ţin minte cum se numeşte, creveţi gigantici şi scoici", spune un client.

"Am gustat câteva inele de calamar şi creveţi şi mi-au plăcut enorm de mult", spune un altul. "Am cumpărat o porţie de midii şi cartofi prăjiti. M-am gândit la o combinaţie inedită. Au un gust delicios". 

Pe acelaşi subiect

Delicii culinare 

La desert, baclavaua a fost vedeta. Peste 40 de sortimente cu nucă, fistic sau migdale, au fost frumos aranjate pe mai bine de 15 metri de tarabe. oamenii au putut gusta pentru prima dată la noi şi baclavaua cu lapte, o reţetă inventată de turci, în vremea pandemiei.

Adrian Neagu, organizator: "Este o baclava specială, care se face dintr-un anumit soi de fistic şi un lapte foarte special".

La mare căutare au fost şi rahatul turcesc, îngheţata şi gogoşile.

"Dulciuri, numai dulciuri. Aceea este foare bună. Desertul Sultanului este extraordinar, nişte gogoşi".

"Foarte bun, foarte multe delicii, foarte multe dulciuri, pe toate gusturile".

Bunătățile turcești și mediteraneene vor putea fi degustate în Oradea până mâine seară. În weekendul următor, clujenii vor fi cei care se vor bucura de acest festin culinar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bunătăţiile culinare au luat cu asalt Oradea: "M-am gândit la o combinaţie inedită. Au un gust delicios"