Antena Meniu Search
x

Video Câini fără pedigree, vânduţi de un român pe mii de euro în Italia. Bărbatul ar fi falsificat actele patrupedelor

Un crescător de câini din Dej a făcut afaceri bune cu italienii. Le vindea câini cu pedigree pe mii de euro. Însă a intrat în atenţia procurorilor din această ţară. Câinii erau, de fapt, din rase comune, fără gene nobile. Doar actele ar fi fost false. Bărbatul a fost vizitat şi de poliţiştii români, care au descoperit că acesta făcea şi pe vererinarul, fără să aibă această calificare.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.05.2021, 08:24

Vezi și

Afacerea bărbatului din Dej a fost stricată de poliţişti, în urmă cu două nopţi. Se pregătea să trimită în Italia cinci pui de buldog francez, cu o dubă. Transportul a fost însă oprit. Agenţii români fuseseră informaţi de procurorii italieni că patrupedele vândute de român ca exemplare cu pedigree sunt, de fapt, de rasă comună. 

Alex Prunean, reporter Observator: La perchezitii, politistii au gasit in aceasta locuinta 24 de caini dar si mai multe carnete de sanatate dar si pasapoarte pt animale semnate si stampilate in alb de un medic veterinar tot aici erau detinute ilegal substante de sedat animalele folosite cel mai probabil in tiompul transportului.

Animalele ar fi fost sedate

Vânzătorul este bănuit că se folosea de documente false pentru a vinde câinii cu 1.500 de euro bucata. Un animal fără pedigree costă, de fapt, câteva sute de euro. Mai mult, există informaţii că acesta, deşi nu este veterinar, făcea şi operaţii de cezariană sau le dădea animalelor sedative. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Vişan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Poliţiştii au efectuat patru percheziţii la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de falsificare a documentaţiei administrative, trafic şi deţinere ilicită de droguri veterinare, exercitarea profesiei abuzive, înşelăciune şi trafic ilegal.

Deţinătorul afacerii a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Toate probele si datele culese vor fi trimise in Italia, acolo unde procurorii Tribunalului din Verona îşi vor continua ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Câini fără pedigree, vânduţi de un român pe mii de euro în Italia. Bărbatul ar fi falsificat actele patrupedelor