Antena Meniu Search
x

Video Călugărul violator din Postăvarul fusese izgonit din altă chilie, pentru că nu era "în duhul mănăstirii noastre"

Incident şocant într-o chilie din masivul Postăvarul. Un călugăr a agresat o enoriaşă şi a încercat să o violeze. Norocul femeii de 34 de ani a fost că bărbatul era beat şi a reuşit să scape din mâinile lui într-un moment de neatenţie. Disperată, tânăra a fugit pe munte, fără telefon, şi s-a refugiat în pădure. Acolo a fost găsită din întâmplare de un salvamontist. Călugărul a ajuns după gratii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.09.2023, 19:33

Vezi și

Călugărul de 57 de ani trăieşte singur în chilia din mijlocul pustietăţii, în Masivul Postăvaru. Bărbatul era de doi an iduhovnicul femeii de 34 de ani. La începutul săptămânii, tânăra s-a dus din nou să găsească alinare în vorbele lui.

Cum a scăpat femeia din mâinile călugărului

Ameţit de alcool, călugărul a uitat de cele sfinte şi i-a propus femeii să rămână peste noapte. Cum ea a refuzat, individul a devenit agresiv. Ar fi lovit-o şi ar fi încercat să o violeze pe femeie.

"Potrivit anchetatorilor, femeia a reuşit să profite de un moment de neatenţie a călugărului aflat în  chilie şi a fugit în pădure pe poteca ce duce spre pârtia de schi", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Speriată şi disperată, a alergat unde a văzut cu ochii, cât mai departe de agresorul său.

"Femeia a parcurs prin pădure aproximativ 100 de metri şi a ieşit pe pârtia de schi. Cel mai probabil şi-a continuat drumul la vale către lacul de acumulare, pe pârtia Sulinar. Femeia a coborât pe sectorul de pârtie şi la aproximativ 1.500 de metri altitudine pe platoul Ruia şi-a întâlnit salvatorul. A sosit în sprijin si un alt salvamontist şi împreună au mers la secţia de poliţie din Poiana Braşov", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Victima le-a povestit totul poliţiştilor

Daniela Şurubariu, director salvamont: Doamna era în stare de şoc vizibil a gesticulat ajutor la ieşirea din pădure, colegul meu s-a îndreptat spre zona respectivă. A încercat să o liniştească şi solicitat ajutorul celuillat coleg care a venit cu maşina şi au coborât împreună în staţiune. Femeia era într-o stare vizibilă de agitaţie, hainele erau rupte din câte am înţeles şi păr smuls.

Călugărul a fost arestat pentru 30 de zile.

Radu Nastac, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov: Întrucât s-a confruntat cu refuzuri repetate, acesta a devenit agresiv. Îşi lăsase telefonul şi rucsacul cu bunurile persoanale în zonă şi a plecat fără nimic asupra sa fiind localizată de un grupă de personal salvamont care patrula.

Călugărul, izgonit anterior de la o mânăstire pentru comportament dubios

Călugărul a ajuns la chilia din Postăvarul în urmă cu trei luni după ce a fost izgonit de la o altă mănăstire din zonă pentru că ar fi avut un comportament dubios.

Mircea Clement, stareţ: A încercat să stea aici, a stat o perioadă scurtă; constantând şi eu şi cei din oşte că nu este în duhul mănăstirii noastre, l-am rugat să plece. Având aici o cameră de spovedit cu geam probabil îi era mai uşor şi ei să povestească.

Chilia din Postăvaru a fost ridicată de părintele Onufrie, supranumit şi "pustnicul zăpezilor". Sihastrul s-a stins în luna martie a acestui an după ce şi a petrecut jumătate de viaţă singur, în mijlocul pădurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Călugărul violator din Postăvarul fusese izgonit din altă chilie, pentru că nu era "în duhul mănăstirii noastre"