Antena Meniu Search
x

Video Cauza carambolului uriaş de pe Autostrada Soarelui. "Am încercat să evit cât am putut, nu am reuşit"

S-a activat Planul Roşu în această dimineaţă după o tamponare în lanţ pe Autostrada Soarelui. Nu mai puţin de 55 de maşini au fost implicate într-un carambol produs, se pare, din cauza ceţii. 16 adulţi şi copii au ajuns la spital şi 16 au avut nevoie de asistenţă medicală la faţa locului, iar la Spitalul de Urgenţă Constanţa s-a activat Planul Alb, ceea ce înseamnă că tot personalul medical a fost mobilizat. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.07.2021, 12:47

În cele trei accidente de pe Autostrada Soarelui au fost implicate zeci de mașini și peste 150 de persoane
Cauza carambolului uriaş de pe Autostrada Soarelui: Am încercat să evit cât am putut, nu am reuşit - Observator

Ora 7 şi 20 de minute. La 112 sunt anunţate accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui, în jurul kilometrilor 181-183. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Primul apel la 112 a fost la 7 şi 20 de minute. Atunci a fost activat şi Planul Roşu, iar la ora 8 şi 20 de minute a fost activat planul alb pentru Spitalul de Urgenţe din Constanţa".

Echipaje de intervenţie din patru judeţe sunt trimise la faţa locului. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenţă a trimis în sprijin de la Bucureşti zece ambulanţe de tip B, două ambulanţe de tip C, un spital mobil, o descarcerare grea. Au fost trimise aici în sprijin şi de la Inspectoratul de Urgenţă Călăraşi o descarcerare, patru ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi de la ISU Ialomiţa la fel, o descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple.

Mihail Cristian Amarandei, şef ISU Dobrogea: "Vorbim de peste 50 de autospeciale de interventie. A fost dificil din cauza numarului mare de masini implicate, numarului mare de persoane"

Pe acelaşi subiect

Ceaţa ar fi fost de vină pentru carambolul uriaş

Cauza accidentelor în lanţ ar fi fost ceaţa. Temperaturile ridicate, umiditatea şi lipsa vântului ar fi făcut ca la momentul accidentelor vizibilitatea să fie sub 200 de metri. 

"În faţa mea, s-a oprit maşina brusc. Am frânat, dar nu îndeajuns de repede" / "Noi ne oprisem că era traficul oprit în faţă şi a venit domnişoara tare, nu ştiu ce a păţit, că a făcut carambol de 7 maşini".

Claudia Tătărici, medic SAJ: "Au fost gasite 17 victime constiente, dintre care 3 copii. O parte au fost transportate la spitalul de urgenta Constanţa, pentru investigatii". 

Bilanţul orei 11 arăta că 16 persoane au ajuns la spital şi 41 au avut nevoie de asistenţă medicală la faţa locului. În urma accidentului, coloana de maşini s-a întins pe câţiva kilometri. Poliţia a deviat însă traficul de pe Autostrada Soarelui pe drumurile alternative care s-au blocat şi ele. Abia în jurul orei 11 traficul a fost reluat cu dificultate pe A2 după ce banda de urgenţă a fost eliberată şi a fost dezactivat Planul Roşu de intervenţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cauza carambolului uriaş de pe Autostrada Soarelui. "Am încercat să evit cât am putut, nu am reuşit"