Antena Meniu Search
x

Cazul elevului violat la Şcoala Nicolae Titulescu. Părinţii, disperaţi că agresorul încă vine la ore: "O las cu toată încrederea şi nu ştiu cum o iau"

Revoltă faţă de nepăsarea conducerii şcolii din Bucureşti, în care un copil a fost violat de două ori în toaletă. Părinţii cer socoteală directoarei care nu a luat nicio măsură pentru a proteja victima după primul incident, iar acum, un al doilea agresor, despre care se crede că e în clasa a VIII-a, e în continuare neidentificat şi liber să agreseze sexual alt copil în şcoală. După ce ororile au apărut în presă, Inspectoratul Şcolar a aflat de caz şi a demarat o anchetă

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.03.2024, 12:05

Cazul elevului violat la Şcoala Nicolae Titulescu. Părinţii, disperaţi că agresorul încă vine la ore: "O las cu toată încrederea şi nu ştiu cum o iau"

"Nu mai am voie în şcoală. Că nu mai am copilul în şcoală. Păi copilul meu a fost violat", spune tatăl copilului abuzat. Este mărturia dramatică a unui tată disperat. Bărbatul a fost exclus de la şedinţa cu părinţii, organizată în această seară. Şi-a mutat fiul în altă şcoală, după cele două abuzuri sexuale suferite aici. Ceilalţi părinţi au fost primiţi pentru a primi explicaţii, după o zi de proteste.

Revoltă la Şcoala Nicolae Titulescu din Bucureşti, unde un alev a fost violat

Cu faţa acoperită de o eşarfă, învăţătoarea elevului agresat sexual fuge de jurnalişti şi de părinţi. Zeci de mame şi taţi au aflat din presă grozăvia. În 2022, un copil de opt ani a fost agresat sexual de un coleg cu trei ani mai mare. Anul trecut, în decembrie, acelaşi elev a fost din nou abuzat de un alt băiat. 

"Cea mai mare temere a părinților care au protestat azi în faţa şcolii este că cel de-al doilea agresor vine în continuare la ore. Victima le-a spus polițiștilor că ar fi un elev de clasa a opta, însă nu a reușit să-l identifice", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Vreau să ştiu şi eu, să fiu asigurată că ai mei copii sunt în siguranţă. Şi că nu se va mai repeta", spune o mamă. "Îmi las copilul în fiecare dimineaţă pe mâna unor oameni, o las cu toată încrederea şi nu ştiu cum o iau!", zice o alta.

În timp ce profesorii se baricadau în şcoală, părinţii primeau în locul răspunsurilor cerute mesaje cum că tot ce au auzit este fals. "Totul s-a şters cu buretele. Înainte de începerea şcolii, eu am venit la dânsa şi dânsa a zis, păi ce anchetă să fac?", povesteşte mama copilului abuzat.

"În anul 2022 am pus la dispoziţia organelor abilitate din prima clipă absolut toate informaţiile necesare conform procedurilor legale", susţine directoarea şcolii.

ISMB ar fi aflat de caz din presă

Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Bucureşti, primii care ar fi trebuit sesizaţi, spun însă că au aflat de caz din presă.

  • Reporter: Când aţi fost sesizaţi? 
  • Vlad Drinceanu, inspector şcolar general Bucureşti: În această dimineaţă am fost sesizaţi! 
  • Reporter: Nu ați fost sesizaţi în momentul în care s-a întâmplat prima oară acest caz de agresiune sexuală? 
  • Vlad Drinceanu, inspector şcolar general Bucureşti: Nu.

"Am desfăşurat anchete interne, din dorinţa sinceră de a clarifica toate aspectele", a adăugat directoarea şcolii. O conversaţie înregistrată în 2022 între mama victimei şi directoare arată însă altceva.

  • Mama: Vreau să ştiu dacă s-a făcut o anchetă internă?
  • Directoarea: Anchetă internă? Păi aţi ajuns la poliţie.

Dosarul penal deschis în 2022 a fost clasat pentru că agresorul avea 11 ani şi nu răspunde penal. Directoarea interpretează altfel situaţia. "În anul 2022, cercetarea penală a adus la clasarea dosarului şi anularea suspiciunii de viol", mai spune directoarea şcolii.

Astfel, conducerea şcolii nu a luat nicio măsură ca faptele să nu se repete. Consilera şcolară nu a ştiut nimic de incident. "A avut copilul acesta în consiliere, dar doamnei nu i s-a adus nicidecum la cunoştinţă despre acest lucru. De către conducerea şcolii", spune  Robert Florea, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Empatia nu a existat nici printre celelalte învăţătoare: "Numai lui i se întâmplă! Cum dracu din atâţia copii numai lui i se întâmplă?"

"Eu, ca părinte, nu am văzut nimic făcut în plus care să sporească siguranţa copiilor", spune un părinte. "Așteptam aceasta decizie, demisia directoarei sau demiterea ei", a precizat o mamă.

Felul în care cazul a fost gestionat de şcoală va fi anchetat de Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Ministerul Educaţiei a cerut să îi fie transmise concluziile. Poliţia face o anchetă separată în cazul celui de-al doilea abuz sexual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cazul elevului violat la Şcoala Nicolae Titulescu. Părinţii, disperaţi că agresorul încă vine la ore: "O las cu toată încrederea şi nu ştiu cum o iau"