Antena Meniu Search
x

Video Ce mai caută românii pe Google: Cum să devii o femeie fatală, rețete de parizer și informații despre Vlad Țepeș

Cum să devii o femeie fatală, cum sa fii bogat sau cum se face parizerul de casă. Sunt principalele curiozități ale românilor care au căutat răspunsurile pe Google. Trendurile arată că suntem interesaţi de diete şi reţete, dar şi de noile tehnologii şi inteligenţa artificială. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 12.12.2023, 23:09

Vezi și

Suntem un popor de gurmanzi şi asta se vede și în căutarile de pe Internet. Românii au căutat reţete dintre cele mai ciudate în acest an - de la consacratul magiun de prune și până la cum se face parizerul de casă. Rețeta pentru cele apreciate ciuperci din România, gălbiorii, e și ea în top. 

  • Bogdan Naumovici, director de creaţie: Cu magiunul de prune nu știu de ce îl căutăm și de ce stricăm prunele, în loc să facem țuică, stricăm prunele pe magiun. Parizer de casă nici măcar eu n-am auzit. M ai făcut curios și o să caut, ce e aia parizer de casă. Cred că lumea se uită după mâncare, de când cu toată televiziunea și toți influencerii pe mâncare...

Ne explică ce e parizerul de casă o influenceriţă care a adunat miioane de like-uri cu reţeta.

  • Emilia Micu, influencer culinar: Am folosit în această rețetă un pui de aproximativ un kilogram și jumătate. După ce am tranșat puiul, am pus oala sub presiune, am adăugat doi morcovi și două cepe și am eliminat toate oasele.
Pe acelaşi subiect

Pofta de cunoaştere variază în Google, de la mâncare la tehnologie

Robotul ION, primul consilier cu inteligență artificială de la Guvern, a creat furori printre români care l-au plasat pe primul loc în topul căutărilor. Între timp, însă, robotul s-a trezit șomer. Premierul l-a concediat la rotativă.

  • Dan Petre, sociolog: Preocuparea faţă de inteligenţa artifcială care e atât un subiect internațional, dar este și în România foarte prezent arată preocuparea noastră în zona de IT. Acel eveniment cu probabil lansarea acelei inteligenţe artificiale româneşti, care a produs multă confuzie, oamenilor nu le este limpede ce s-a întâmplat cu ea, care era obiectivul, cum stau lucrurile în acest moment, și asta duce de regulă la căutări. 

Openheimer s-a luptat cu Barbie nu doar în cinematografe ci și în topul căutărilor pe Google

În topul serialelor avem pe primul loc Wednesday, dar şi două producţii pe care Antena 1 le aduce în casele românilor. În top se află aşadar Lia, soția soțului meu și Camera 609. Iar cea mai căutată emisiune este, cum altfel, America Express.

Românii sunt interesați și cum să facă bani. Caută idei de afaceri, tehnici de negociere sau cum să-şi investească economiile.

  • Ela Moraru, manager Google Romania: Românii au fost foarte interesați despre cum investesc americanii, dacă să investească în aur sau în acțiuni. Suntem foarte apropiați de interesele celorlalte țări. Suntem foarte interesaţi să vedem Cum să....? Ce este...? sunt câteva categorii clasice deja. 

Întrebările care-i frământă pe români sunt diverse: "Cum să devii o femeie fatală", "Cum se face maiaua" sau "Cum a murit Vlad Ţepeş?".

  • Bogdan Naumovici, director de creaţie: Cum a murit Vlad Țepeș dacă e atât de căutat o fi fost o temă pe la școală, îmi imaginez că nu au fost atâția oameni curioși deodată la cum a murit Vlad Țepeș sau a apărut o glumă ceva. Cum devii o femeie fatală o să caut și eu că sunt foarte curios, numai femeile-s fatale, că mor bărbații, de aia sunt fatale.

Tema principală a anului 2023 în căutările românilor pe Google a fost cutremurele. Şi asta dupa valul de seisme care a zguduit sudul tarii, in zona Gorj, dar și dupa dezastrul care a lovit Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ce mai caută românii pe Google: Cum să devii o femeie fatală, rețete de parizer și informații despre Vlad Țepeș