Antena Meniu Search
x

Video Joburile care vor fi înlocuite cel mai usor de Inteligența Artificială

Trăim vremuri în care inteligenţa artificială este un subiect fierbinte. Şi asta pentru că poate înlocui cu uşurinţă multe joburi, chiar foarte bine plătite. Din fericire, există totuşi şi angajaţi care nu pot fi înlocuiţi de roboţi, cum ar fi... electricienii. Nu ne putem încrede într-un soft la acest capitol. 

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 18:03

Vezi și

Primii angajaţi în pericol de dispariţie sunt cei care au joburi creative. De exemplu, <CARTON 1> graficienii sau managerii conturilor de social media vor avea dificultăţi în perioada următoare. 

Inteligenţa artificială va înlocui şi mulţi operatori de call center. 

  • Odi Onyejekwe, specialist în AI: Un alt mod prin care poţi folosi un tool de AI este pentru a gestiona partea de customer support. Practic un chat care este powered by AI care va răspunde clienților instant pe tonul vocii pe care îl alegi tu și va comunica informațiile pe care tu deja le introduci.

Juriștii ar putea fi și ei înlocuiți de Inteligența Artificială

Pe acelaşi subiect

Asta pentru că pot fi folosite diferite programe în care sunt încărcate legi și hotărâri judecătorești, astfel încât analiza cazurilor să fie simplificată. 

  • Odi Onyejekwe, specialist în AI: E ca şi cum ai avea un coleg foarte inteligent gata să te ajute cu sarcinile zilnice, simplificându-şi astfel munca. E un ajutor real care face ziua de muncă mai uşoară şi mai productivă. 

Exisă totuşi şi joburi pe care sistemele inteligente nu le pot face. Electricienii, instalatorii sau avocaţii vor fi greu de înlocuit. Cel puţin în viitorul apropiat. 

  • Odi Onyejekwe, specialist în AI: Să privim acum partea practică. De la compunerea e-mailurilor cu ChatGPT, până la automatizarea programărilor şi întâlnirilor, posibilităţile sunt nesfârşite. Gândeşte-te la un sistem care analizează tendinţele de vânzări pentru a-ţi maximiza profitul afacerii. Sau un alt sistem care gestionează eficient turele angajaţilor. 

Milioane de locuri de muncă vor dispărea din cauza AI

Până în 2027, inteligența artificială va face să dispară 24,7 milioane de locuri de muncă, dar va crea alte 14,9 milioane de joburi. 

Joburi uşor de înlocuit

Designer grafic

Translator

Agent de turism

Profesor de engleză

Casieri

Joburi greu de înlocuit

Electrician

Instalator 

Avocat

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Tehnologie » Joburile care vor fi înlocuite cel mai usor de Inteligența Artificială