Ce traseu va avea magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo, pentru care s-a ales deja constructorul

De Redactia Observator.
Publicat: 17.07.2021, 17:04.
Actualizat: 17.07.2021, 17:09

Bucureştenii vor avea o avea o noua magistrală de metrou. Este vorba de magistrala 6 ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Termenul de finalizarea al lucrărilor pentru prima secţiune, 1 Mai - Tokyo, este decembrie 2025.

Ce traseu va avea magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo, pentru care s-a ales deja constructorul

Hepta

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo. Traseul primei secţiuni

Magistrala 6 de metrou, secţiunea 1 Mai - Tokyo, va avea o lungime de 6,6 kilometri, cale dublă şi şase staţii. Iar pentru operarea ei va fi nevoie de minimum 12 trenuri, potrivit clubferoviar.ro.

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo (complex Comercial Băneasa), este un proiect a cărui valoare se ridică la 692 milioane de euro. Cele şase staţii trecute în proiect sunt Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa şi Tokyo. Linia de metrou M6 va porni de la Gara de Nord, iar de la staţia 1 Mai se va ramnifica pe noua magistrală.

Citește și:

Procedura de atribuire pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție între stațiile 1 Mai și Tokyo a fost începută la data de 15 martie 2019 și suspendată de mai multe ori din cauza contestațiilor. În momentul de față, procedura de atribuire este în derulare și se află în evaluare tehnică, informează clubferoviar.ro.

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo. Constructorul noii magistrale

Constructorul Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo a fost deja ales. Este vorba despre o asociere de firme din Turcia. La licitaţia lansată de Metrorex s-au mai înscris firme din Spania, Italia, Rusia sau China.

”Membrii comisiei de evaluare desemnează oferta prezentată de ofertantul Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.s. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S ca ofertă câştigătoare pentru această procedură de atribuire, ofertă care a fost clasată pe primul loc în clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire. Asocierea a prezentat ca terţ susţinător pe Yuksel Project Uluslararasi A.Ş. Acesta a prezentat în documentele de calificare un angajament privind susţinerea tehnică şi profesională a ofertantului referitor la personalul cheie, respectiv Şef de proiect – design, şi la punctele 3 şi 4 a cerinţei referitoare la experienţa similară (proiectare), respectiv Formularul 13b, completat la data de 22.05.2019”, se arată în raportul de atribuire datat joi, 15 mai 2021, obținut de Club Feroviar.

Alsim Alarko mai are un contract important în Bucureşti. Este una dintre firmele care lucrează la Autostrada de Centură Sud a capitalei, turcilor revenindu-le un tronson de 33 de kilometri. Alsim Alarko este firmă cu experienţă în realizarea proiectelor de infrastructură şi are mai multe contracte cu primăria din Istanbul pentru construirea unor magistrale de metrou.

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo. Tronsonul doi, lăsat în stand-by

Magistrala 6 are şi o a doua parte, care a fost lăsată deocamdată în stand-by. Tronsonul 2, M6.2 Tokyo - Aeroport Otopeni, a fost proiectat să aibă 8 kilometri lungime şi şase staţii: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, IC Brătianu, Aeroport Otopeni. Valoarea totală estimată a proiectului este 621 milioane de euro cu TVA, din care 320 milioane de euro sunt asigurați printr-un credit contractat în 2010 de Banca de Investiții a Japoniei.

Acest tronson a fost pus "pe hold" chiar de ministru. Odată cu schimbarea ministrului Transporturilor, s-a schimbat şi viziunea despre acest tronson. Cătălin Drulă a declarat încă de la preluarea mandatului că realizarea acestui al doilea tronson nu se justifică din punct de vedere economic şi că nu a fost inclus în planurile de dezvoltare ale Aeroportului Otopeni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro