Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cine este militarul mort în incendiul izbucnit într-un bloc al MApN din Capitală. Fosta soţie spune că era foarte dedicat meseriei: "Îi aduc un omagiu"

Tragedie într-un bloc al Ministerului Apărării. Un angajat al MApN a murit carbonizat, după ce apartamentul în care locuia a fost înghiţit de flăcări. Alţi zeci de militari şi familiile lor au văzut moartea cu ochii. Clădirea ar fi putut exploda oricând pentru că blocul nu e racordat la gaze, iar în fiecare apartament sunt butelii de gaz. 

de Ana Grigore

la 23.08.2024 , 19:33

Incendiul a izbucnit în această dimineaţă la căminul militar de garnizoană "Sălaj", aflat în sectorul 5. Fumul gros s-a văzut de la o distanţă de câţiva kilometri. Paul Vasiliu - gestionar într-o unitate militară timp de aproape trei decenii, a fost prins în capcana de foc. 

Bărbatul era cazat permanent ca salariat civil al Ministerului Apărării Nationale. Flăcările au izbucnit in apartamentul său aflat la etajul 4 al blocului şi au cuprins rapid întreaga locuinţă. Din păcate, locatarul n-a mai avut nicio şansă: a fost gasit de pompieri carbonizat. 

Mărturia fostei sale soţii

Vezi și

Fosta soţie spune că bărbatul era foarte dedicat meseriei şi Armatei. "Îi aduc un omagiu pentru copiii pe care i-a lăsat şi pentru omul care a fost. Poate că de la fum nu a mai putut să respire şi a rămas acolo. Ei spun că poate fi de la ţigară sau de la un scurcircuit", spune Ioana Vasiliu, fosta soţie a militarului.

În urma incendiului, alte trei persoane au ajuns de urgenţă la spital - doi copii şi o femeie, afectaţi de fumul puternic. Vecinii povestesc cum au scăpat miraculos. "Noi locuim la etajul şase şi am fost prinsi acolo. Am deschis uşa la apartament si a venit un fum imens peste mine, am închis repede. Deja sufrageria începuse să fie acoperită de fum. M-am speriat foarte tare pentru că aveam copiii dormind. A fost ceva cumplit", mărturisesc vecinii.

Salvatorii au dus o luptă contra-cronometru

Salvatorii au dus o luptă contra-cronometru pentru că în fiecare apartament exista cel puţin o butelie de gaz. "Exista risc de explozie din cauza buteliilor. Incendiul s-a manifestat generalizat în interiorul apartamentului, după cum vedeţi, şi pe faţadă s-a extins până la etajele superioare", a explicat  Eduard Ştefan, sublocotenent ISU Bucureşti-Ilfov.

Ancheta pompierilor continuă pentru a stabili exact de la ce a pornit incendiul.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Cine este militarul mort în incendiul izbucnit într-un bloc al MApN din Capitală. Fosta soţie spune că era foarte dedicat meseriei: "Îi aduc un omagiu"