Antena Meniu Search
x

Video Cine este rusoaica dată în urmărire internaţională și reținută la Vama Siret. Fiul de 8 ani care o însoțea a ajuns într-un centru pentru refugiați

O rusoiacă dată în urmărire internaţională a fost prinsă în Vama Siret, printre refugiaţii ucraineni. Femeia e căutată de Rusia pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare armată ilegală fiind bănuită de acte teroriste. Tânăra nu era singură. Încerca să ajungă în Turcia alături de fiul ei, în vârstă de opt ani.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 20:58

Vezi și

Amina Gerikhanova şi băiatul ei se aflau într-un autocar cu destinaţia Turcia, când a ajuns în Vama din Siret. Femeia de 36 de ani şi fiul ei s-au îmbarcat în Ucraina. La controlul documentelor, vameşii au descoperit cu stupoare că rusoiaca este dată în urmărire internaţională pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare teroristă.

Femeia din Rusia călătorea cu fiul ei spre Turcia

Poliţia de Frontieră: Alerta era introdusă de către autoritățile din Germania din anul 2019. În urma celor constatate, femeia a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.

Amina a fost dată jos din autocar şi arestată provizoriu timp de 15 zile. Curtea de Apel va stabili pe 24 martie dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării. 

Pe acelaşi subiect

Rusoiaca a fost dată în urmărire de Interpol Moscova încă din 2018 în baza unui mandat de arestare emis de un tribunal din Groznâi, capitala Ceceniei.

Fiul rusoaicei a fost cazat într-un centru pentru refugiați din Rădăuți

Fiul tinerei este în grija asistenţilor sociali. Băiatul a ajuns într-un centru din Rădăuţi, unde sunt cazaţi şi copiii refugiaţi din Ucraina.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Copilul s-a integrat uşor, i s-a spus că mama e plecată să îşi facă paşaportul, este un copil vesel, a început să se joace cu ceilalţi copii, am avut translator”.

Protecţia Copilului încearcă acum să dea de urma rudelor băiatului, care l-ar putea lua în grijă dacă mama lui va fi extrădată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine este rusoaica dată în urmărire internaţională și reținută la Vama Siret. Fiul de 8 ani care o însoțea a ajuns într-un centru pentru refugiați