Antena Meniu Search
x

Afiș lipit la metroul din Sankt Petersburg: „Pierdut câine pe nume „Pace” pe 24 februarie. Un tip cu urme de botox pe față l-a luat”

Rușii care se opun războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina devin din ce în ce mai inventivi în a-și exprima dezacordul față de acțiunile statului în care trăiesc. La metroul din Sankt Petersburg, unde mai multe proteste au fost reprimate brutal de polițiști, a apărut un afiș care, la prima vedere, anunță pierderea unui câine.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.03.2022, 18:51

Afiș lipit la metroul din Sankt Petersburg: ”Pierdut câine pe nume „Pace” pe 24 februarie. Un tip cu urme de botox pe față l-a luat” - Twitter

Afișul, care a fi lipit la intrarea într-o stație de metrou din Sankt Petersburg, face aluzie la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

”St Petersburg, 12 martie 2022. Stație de metrou - Pierdut câine pe nume „Pace”, în data de 24 februarie. Un tip neplăcut cu urme de Botox pe față ne-a furat pacea. Fără pace, prețurile de acasă au crescut, cardurile bancare au fost închise, medicamentele sunt mai greu de găsit. Dacă pacea nu se întoarce, urmează Libertatea, Armonia și Speranța” se arată în mesajul de pe afiș.

Potrivit comentariilor de pe Twitter, codul QR de pe afiș duce la o petiție în limba rusă intitulată „Opriți războiul cu Ucraina”, semnată de cel puțin 1,5 milioane de oameni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 18

Kievul va cădea în mâinile rușilor doar dacă este complet distrus, spune președintele Volodimir Zelenski, în timp ce Moscova avertizează că transporturile de arme din vest către Ucraina ar putea fi atacate. Sirenele de alarmă aeriană au sunat din nou, în zorii zilei, în aproape toate oraşele importante ale Ucrainei. Situația din Harkov, Sumî, Nikolaev și Donbass rămâne cea mai dificilă. Forțele lui Vladimir Putin au asediat Mariupol și îl distrug din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Între timp, SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au anunţat un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat.

În schimb, o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, anunţă consilierul lui Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Afiș lipit la metroul din Sankt Petersburg: „Pierdut câine pe nume „Pace” pe 24 februarie. Un tip cu urme de botox pe față l-a luat”