Antena Meniu Search
x
LIVE

Numărul refugiaţilor ucraineni care au solicitat azil în România, de la începutul războiului. Drepturile de care beneficiază

După aproape trei săptămâni de când Rusia a declanşat războiul în Ucraina, ţară vecină cu România, Ministerul Afacerilor Interne de la noi anunţă numărul refugiaţilor ucraineni care au solicitat azil. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, transmite MAI.

De Redactia Observator la 13.03.2022, 12:15
Mii de refugiaţi ucraineni au ajuns în România
Mii de refugiaţi ucraineni au ajuns în România - Profimedia

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că, de la începerea conflictului din Ucraina, 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 65 în ultimele 24 de ore. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, mai arată MAI, într-un comunicat de presă.

Refugiaţi ucraineni în România. Gradul de ocupare al centrelor de cazare

De asemenea, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63.2%, relatează news.ro„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport şi de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetăţeni ucraineni”, mai arată sursa citată. 

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Pe acelaşi subiect

Luptele din Ucraina au ajuns în cea de-a optsprezecea zi. Kievul va cădea în mâinile rușilor doar dacă este complet distrus, spune președintele Volodimir Zelenski, în timp ce Moscova avertizează că transporturile de arme din vest către Ucraina ar putea fi atacate.

Sirenele de alarmă aeriană au sunat din nou, în zorii zilei, în aproape toate oraşele importante ale Ucrainei. Situația din Harkov, Sumî, Nikolaev și Donbass rămâne cea mai dificilă. Forțele lui Vladimir Putin au asediat Mariupol și îl distrug din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Între timp, SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au anunţat un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Numărul refugiaţilor ucraineni care au solicitat azil în România, de la începutul războiului. Drepturile de care beneficiază