Antena Meniu Search
x

Video Continuă războiul cu ciorile în Târgu Jiu. Păsările nu se lasă păcălite nicicum, așa că autoritățile au apelat la o ultimă soluţie

În Târgu Jiu, ciorile au devenit inamicul numărul unu. Păsările au legea de partea lor şi nici nu se lasă păcălite. Pentru că n-au reuşit să le sperie, autorităţile locale înceracă să le zăpăcească. Le dau jos cuiburile din copaci, ca să le deruteze şi să plece.  
 

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 08:11

Vezi și

Nu le mai sperie nimic pe ciori. S-au convins de asta autorităţile din Târgu Jiu, care luptă cu toate armele să alunge stolurile din parc. Păsările s-au obişnuit până şi cu sistemul audio, dar şi cu razele care ar trebui să le sperie. Edilii au apelat la o ultimă soluţie: distrugerea cuiburilor. 

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Avem prima variantă cu sunete, care a rezolvat o parte din probleme, am mers pe cea de-a doua variantă, aceea cu raze, de data aceasta încercăm să eliminăm cuiburile de ciori fără ouă, sau fără pui. Sunt ocrotite în momentul de faţă de lege şi nu avem altă soluţie. Pe vremuri, îndepărtarea se făcea cu vânătorii. 

Angajaţii de la salubritate se plâng că imediat ce fac curat, ciorile le strică munca. 

Viorel Cârlig, reprezentant Edilitara: Cheltuielile sunt destul de mari pentru că noi spălăm, întreţinem, măturăm în fiecare zi, inclusiv în zilele de weekend, alocând resursă umană, în jur de 8,10,12 oameni. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mă deranjează, că fac pe mine ciorile astea. Să dea cu ele jos, să se ducă în altă parte.

Dacă stai în parc, face în capul tău, aici. Să termine cu cuibarul lor, pe aici.

Şi autorităţile din Satu Mare au avut aceeaşi problemă. Au încercat să le alunge inclusiv cu un tun cu apă. Toate soluţiile pe care le-au încercat au fost însă inutile.

Iar în Iaşi, în toamna anului trecut, primăria a acoperit panseluţele din oraş cu plase de protecţie ca să le salveze de păsările care invadaseră oraşul.În Bucureşti, primarul a pus la bătaie cinci sute de mii de lei ca să scape de ... ciorile din Cişmigiu! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Continuă războiul cu ciorile în Târgu Jiu. Păsările nu se lasă păcălite nicicum, așa că autoritățile au apelat la o ultimă soluţie