Antena Meniu Search
x

Video Coşmarul unui copil care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut de tată. Deşi deţine custodia, mama este de negăsit

Tăcerea şi legile prea blânde fac din copii victime sigure ale violenţei în familie. Un tată şi-a bătut copilul până la sânge şi l-a băgat în spital. Băiatul a reuşit să scape din mâinile bărbatului şi să fugă la bunica lui, care a chemat ambulanţa. Reţinut iniţial, tatăl bătăuş, care nu e la prima agresiune, este liber.

de Andra Dolana

la 10.05.2021, 19:48

Vezi și
  • Coşmarul unui copil care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut de tată
  • Deşi deţine custodia, mama este de negăsit

Are doar zece ani şi copilăria i-a fost chin. Abandonat de mamă în casa tatălui violent, băiatul a fost victimă sigură: bătăile erau la ordinea zilei. 

''Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.''

''Victima ar fi fost agresată fizic în mod repetat.''

''O atmosferă agresivă.'' 

Pe acelaşi subiect

Şi totuşi, până când copilul n-a fost băgat în spital, nimeni n-a spus nimic. 

''N-am auzit nimic. 

Părea violent? 

Nu, nu.''

''Mi s-a promis că mi se sparg geamurile dacă mai comentez ceva.''

Tot de frica agresorului a tăcut şi bunica băiatului. Abia când şi-a văzut nepotul plin de sânge, căutând o scăpare, a decis să ceară ajutor. S-a întâmplat acum cinci zile, când, într-un acces de furie, bărbatul s-a năpustit asupra copilului. Speriat, băiatul a scăpat din mâinile lui şi a fugit la bunică. Abia atunci, femeia a sunat la 112. 

Iuliana Moraru, Spitalul de Copii Galaţi: Copilul a ajuns cu traumatisme la nivelul membrelor superioare.

După cinci zile în spital, băiatul a fost externat astăzi. Va locui cu bunica lui. 

Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galați: Relaţia de ataşament între ei este foarte bună. Copilul se simte în siguranţă lângă dânsa. 

În timp ce medicii îngrijeau rănile copilului, poliţiştii îl reţineau pe agresor. Doar 24 de ore a petrecut tatăl bătăuş în arest. Apoi, instanţa a decis că nu este un pericol public. 

Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați: A fost prezentat Parchetului care a dispus măsura controlului judiciar.

Aşa că este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor şi violenţă în familie...în libertate. N-are voie să se apropie de copil. 

Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galați: Ne aflăm în procedură de întocmire a dosarului cu propunere de decădere din drepturi.

Protecţia Copilului încearcă să dea şi de mamă. Deşi deţine custodia copilului în urma divorţului, femeia este de negăsit. 

În fiecare oră, doi copii sunt victime ale violenţei, în România

Au apărut şi rezultatele anchetei sociale din comuna Frumosu, unde un copil a fost snopit în bătaie de tatăl său cu o scândură de lemn, chiar sub ochii mamei. Băiatul nu mai locuieşte în aceaşi casă cu agresorul său. În schimb, rămâne în grija mamei. La momentul agresiunii, tatăl spunea că a fost întărâtat de cei din jur. 

''Îmi spuneau că copilul nu învaţă, copilul nu ascultă, e obraznic, ştiţi şi am clacat. Cu toate că nu trebuia să fac asta, acum îmi dau şi eu seama. Regret.''

În România, în fiecare oră, doi copii sunt victime ale violenţei. Iar 80% dintre cazurile de abuz fizic au loc în familie. 

Diana Bulai, psiholog: Efectele sunt devastatoare. De la tulburări de învăţare cu fenomene de însingurare, anxietate şi depresie, până la tulburări de personalitate.

În ţara în care bătaia încă este ruptă din rai, psihologii îi învaţă pe copii să ceară ajutor. Învăţătorii, profesorii, consilierii şcolari şi chiar vecinii sunt obligaţi prin lege să sesizeze la Protecţia Copilului orice semn de abuz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Coşmarul unui copil care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut de tată. Deşi deţine custodia, mama este de negăsit