Antena Meniu Search
x

Video Criminalul al cărui braţ a fost descoperit în Argeş a fost ucis la rândul său. Descoperiri tot mai sinistre ale anchetatorilor

Misterul cadavrului fără mână devine tot mai sinistru. Braţul descoperit într-o zonă de munte din Argeş este al unui bărbat anchetat pentru crimă, ucis la rândul lui de un asasin misterios. Poliţiştii au indicii că este vorba despre omor, dar încă nu au găsit şi restul trupului. Echipele de căutare au folosit astăzi şi aparatură cu inteligenţă artificială, şi tot nu au descoperit restul corpului.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 11.12.2023, 19:18

Vezi și

Poliţiştii au chemat în ajutor salvamontişti din Gorj, care au venit cu sonar subacvatic dotat cu inteligenţă artificială, un echipament unic la noi în ţară. Aparatul ar trebui să îi ghideze şi să descopere dacă trupul fără mână este în râul Dâmboviţa, în zona barajului de la Dragoslavele, unde a fost găsit braţul. Radarul ar fi dat semnale că a detectat ceva, aşa că doi scafandri au coborât de urgenţă în adâncuri.

Cadavrul criminalului din Argeş, de negăsit

"El are trei moduri. Scanează pe scurt, mediu şi lung. Pe toate modurile le-am folosit. Ne-a dat doar pe mediu şi pe scurt, pe lung nu. Lung bate la 50 de metri", spun scafandrii.

"Toată această zonă a fost acoperită de scafandri. Au stat mai bine de două ore în apă la o adâncime de 9 metri, însă fără succes. Au fost nevoiţi să încheie căutările din cauza vizibilităţii reduse şi pentru că nu mai aveau oxigen", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Scafandrii iau în calcul toate variantele, inclusiv o eroare a radarului. "E posibil să fie şi o eroare, să ecraneze şi ceva din componentele barajului. E mult metal acolo, în zona aia sunt nişte guri de descărcare, asta ce am pipăit. Nu e ceva 100%", explică scafandrii.

Căutările au fost continuate şi pe uscat, de câinii special antrenaţi să găsească urme. Zeci de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti au periat un deal din apropierea locului unde a fost găsit braţul, dar fără succes.

Cine este bărbatul a cărui mână a fost găsită

Trupul căutat este al lui Zoltan Sorin Ştefan, în vârstă de 53 de ani. Bărbatul are amprentele în baza de date a Poliţiei pentru că a fost condamnat în 2015 la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

A încercat să îşi ucidă iubita chiar în faţa unui post de poliţie din Călăraşi. Erau împreună de 25 de ani, din care 23 trăiţi în Bosnia. Bărbatul a fost descris atunci de familie ca un individ violent care îşi bătea crunt partenera şi pe cei trei copii.

El a mai avut de-a face cu poliţiştii şi în 1996. Atunci a fost arestat preventiv pentru omor.

Investigatorii au stat de vorbă cu unul dintre băieţii bărbatului, care nu a putut să facă, însă, lumină în acest mister - individul nu ţinea legătura cu familia şi era foarte singuratic. Anchetatorii au probe solide că Sorin Zoltan a fost ucis. Medicii legişti vor afla la autopsie dacă braţul, găsit pe o şosea din Argeş, i-a fost tăiat de criminal sau a fost rupt de animalele sălbatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Criminalul al cărui braţ a fost descoperit în Argeş a fost ucis la rândul său. Descoperiri tot mai sinistre ale anchetatorilor