Antena Meniu Search
x

Video Cum arată acum băile de la Şcoala "Titulescu", unde un elev a fost violat de două ori în toaletă. Şirul declaraţiilor halucinante continuă

Butoane de panică, mai mulţi paznici şi zăvoare la uşile băilor. Sunt câteva dintre măsurile luate după scandalul abuzurilor de la Şcoala "Nicolae Titulescu". Într-o şedinţă cu părinţii, directoarea adjunctă îi spune unei mame că exagerează când e întrebată de ce nu a luat măsuri când a aflat că elevii sunt terorizaţi de un coleg agresiv.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.03.2024, 19:41

Vezi și

Prima măsură clară după abuzurile descoperite la Şcoala "Nicolae Titulescu" - 5 milioane de lei pentru securitate în şcolile din Sectorul 1. Se ia în calcul inclusiv montarea unor butoane de panică cu ajutorul cărora copiii pot semnala rapid dacă se află în pericol. Abia acum, după două violuri petrecute în băile din instituţie, s-au montat şi zăvoare. 

Măsuri la Şcoala "Nicolae Titulescu"

Deşi şcoala are trei intrări, un singur paznic era angajat. Acum, după scandal, a fost adus încă unul. 

  • Părinte: S-au cerut fonduri, s-au aprobat, dar va mai dura cel puţin două luni până la implementare.
  • Reporter: Câţi paznici vă doriţi?
  • Părinte: Cel puţin unul pe fiecare etaj.
Pe acelaşi subiect

"Instalarea unor monitoare care să prezinte în timp real imaginile preluate de camerele video, suplimentarea posturilor de agenţi de pază, patrularea Poliţiei Locale, introducerea unor sancţiuni graduale aplicabile copiilor agresivi", a declarat Cristina Zamfira, director interimar.

"Sunt măsuri tardive şi prea puţine, acuză părinţii revoltaţi. Cei care ar fi trebuit să-i protejeze pe copii au devenit complici morali ai agresorilor. În şcoală, la catedră sau în conducere, sunt în continuare oamenii care ştiau tot ce se întâmplă în şcoala abuzurilor, prin zeci de petiţii şi note informative", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Chiar şi învăţătoarea care a şocat prin declaraţii revoltătoare e încă printre elevi: "Numai lui i se întâmplă! Cum dracu din atâţia copii numai lui i se întâmplă? Cunosc şi comportamentele copiilor!" Părinţii au cerut explicaţii în şedinţa convocată de urgenţă de conducerea şcolii. 

Declaraţii halucinante, părinţii se revoltă

Directoare adjunctă continuă şirul declaraţiilor năucitoare: "Vreau să o întreb pe doamna direct adjunct, dacă a văzut că doamna directoare nu a făcut nimic şi tot ne punea pumnul în gură, de ce nu a făcut nimic?", spune părintele unui copil bătut.

"Nu directorul adjunct trebuie să facă, nu intră în atribuţii. La primul caz nu eram director pe funcţie. La cealaltă problemă, de acele acte de indisciplină, noi aveam toate documentele pentru a interveni", explică directorul adjunct.

În ultimii cinci ani, în şcolile din Bucureşti au fost raportate în jur de 40 de cazuri de viol, agresiune sexuală şi act sexual cu un minor. Sunt doar cifrele oficiale, însă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum arată acum băile de la Şcoala "Titulescu", unde un elev a fost violat de două ori în toaletă. Şirul declaraţiilor halucinante continuă