Antena Meniu Search
x

Video Cund, locul de poveste unde turiştii îşi dau întâlnire din toate colţurile lumii: "Zilele acestea le păstram în suflet, luam libertatea cu noi luam aerul de aici"

Un sat din Mureş a devenit loc de întâlnire pentru turişti din toate colţurile lumii, care caută linişte, relaxare şi mâncare bună. Vacanţele aici sunt altfel chiar şi în pandemie. Dimineaţa, de pildă, deşteptarea nu o dă alarma telefonului, ci cocoşul din fiecare curte.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 20:05

Vezi și

La 40 de kilometri de Târgu Mureş, în inima Transilvaniei, satul Cund a devenit destinaţie de vacanţă, chiar şi pe timp de pandemie. Atât vizitatorii, cât şi gazdele s-au împăcat cu ideea certificatului verde şi se pot relaxa ca înainte.

"Cu cât respectăm regulile mai bine, cu atât o să reuşim să depăşim perioada asta, să sperăm, într-un timp cât mai scurt", spune un turist.

"Am făcut un mic sondaj la noi şi 99% dintre musafirii care au venit au avut deja certificatul verde", spune Johas Schafer, administrator pensiune

"Zilele acestea le păstram în suflet, luam libertatea cu noi luam aerul de aici"

Pe acelaşi subiect

"Avem aer liber foarte mult, foarte mult aer curat", spun turiştii.

Musafiri de peste tot

Aici preparatele tradiţionale capătă un gust nou, după ce sunt reinterpretate de bucătar.

"Această mămăliguţă am prăjit-o cu rozmarin şi usturoi. După aceea avem un pic de cremă de caş de capră cu trufe şi nişte roşii cherry sote", mai spune Johas Schafer, administrator pensiune

La Cund ajung şi musafiri din îndepărtatul New York. 

Bela Sandor, turist New York: "Toate aromele combinate... Foarte frumos, se îmbină aromele foarte frumos".

Un weekend la resort-ul din sat costă în jur de 1200 de lei pentru două persoane, iar la pensiunile din zonă între 400 şi 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Cund, locul de poveste unde turiştii îşi dau întâlnire din toate colţurile lumii: "Zilele acestea le păstram în suflet, luam libertatea cu noi luam aerul de aici"