Antena Meniu Search
x

Cursă nebună pe urmele unui contrabandist de ţigări, în Botoșani. Urmărit cu focuri de armă, a intrat cu maşina într-un cap de pod, apoi a vrut să fugă

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au tras mai multe focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist de ţigări care nu a oprit la semnal. El a fost urmărit până a intrat cu maşina într-un cap de pod, iar apoi a încercat să scape fugind. În autoturism au fost găsite 4.000 de pachete cu ţigări care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 10:00

Cursă nebună pe urmele unui contrabandist de ţigări, în Botoșani. Urmărit cu focuri de armă, a intrat cu maşina într-un cap de pod, apoi a vrut să fugă
Cursă nebună pe urmele unui contrabandist de ţigări, în Botoșani. Urmărit cu focuri de armă, a intrat cu maşina într-un cap de pod, apoi a vrut să fugă - Poliția de Frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au anunţat că luni seară, poliţiştii de frontieră din Botoşani au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări. 

“În cadrul acţiunii desfăşurate au identificat, în municipiul Botoşani, un autoturism suspect a fi implicat în activităţi de contrabandă. Şoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră şi, în consecinţă, aceştia au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi către pneurile autoturismului”, au precizat poliţiştii de frontieră. 

Deşi era urmărit de maşina de poliţie cu semnale acustice şi luminoase, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea către Dorohoi, iar în localitatea Pădureni din judeţul Botoşani, pe fondul vitezei excesive, a lovit un cap de pod. Şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit, dar poliţiştii de frontieră l-au urmărit aproximativ un kilometru. Pentru că nu s-a oprit, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical, fără a se înregistra victime sau pagube materiale. 

Bărbatul a fost imobilizat, iar în autoturism au fost descoperite şapte colete ce conţineau aproximativ 4.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 38.100 lei.

În urma primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au constatat că la volan se afla un bărbat din judeţul Botoşani, în vârstă de 33 de ani, iar autoturismul avea montate numere false de înmatriculare. 

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cursă nebună pe urmele unui contrabandist de ţigări, în Botoșani. Urmărit cu focuri de armă, a intrat cu maşina într-un cap de pod, apoi a vrut să fugă