Antena Meniu Search
x

Decizia CCR : "discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie"

Patriarhia Română caracterizează decizia de miercuri a Curții Constituționale a României (CCR) ca fiind "discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie"

Patriarhia Română caracterizează decizia de miercuri a Curții Constituționale a României (CCR) ca fiind "discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie"

Prin respectiva decizie, CCR a constatat că nu mai sunt obligatorii cererile pentru nefrecventarea orelor de religie, judecătorii apreciind că cei care doresc să urmeze cursurile acestei discipline trebuie să facă o solicitare în acest sens.

"Patriarhia Română ia act cu mâhnire de decizia Curții Constituționale a României, discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie. Nu comentăm acum contextul sau împrejurările în care a fost luată această decizie, ci așteptăm publicarea motivației acestei decizii", afirmă un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, potrivit Agerpres.

În opinia Patriarhiei Române, decizia Curții Constituționale induce ideea solicitării în scris de către părinți a studierii Religiei de către copiii lor în școlile de stat.

De asemenea, Patriarhia consideră că din decizia CCR se deduce că aceasta "transferă toată responsabilitatea de decizie asupra părinților, doar în cazul orei de religie, nu și al altor discipline școlare".

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Decizia CCR : "discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie"