Antena Meniu Search
x

Detaliul care ar putea să rezolve misterul dublei crime din Iași

Un detaliu ar putea să rezolve în sfârșit misterul dublei crime din Iași. Pe lângă tăietura de la mâna presupusului criminal, Ahmed Sami el-Bourkadi, anchetatorii se mai bazează pe ceva.

de Monica Palade

la 05.01.2022, 19:12

Este vorba de o pereche de încălțăminte. Urme asemănătoare au fost găsite în casa groazei, unde cele două victime și-au găsit sfârșitul. Arma crimei este în continuare de negăsit.

Pe de altă parte, suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi se consideră în continuare nevinovat. El a explicat și cum și-a făcut tăietura la mână care îl încriminează. „Este o tăietură nu foarte adâncă, a explicat la Curtea de Apel cum şi-a făcut-o. Nu are nicio arsură, este doar tăietura făcută în după amiaza zilei de 8 decembrie. În casă la ei s-au găsit un act eliberat de către spital la care a primit îngrijiri şi au mai fost preluate nişte bunuri despre care se va stabili dacă au fost folosite la vreo faptă. El spune că nu au folosit la nicio faptă deoarece nu a făcut nimic (...)

A spus că în proximitatea locuinţei victimei, când a coborât din taxi, din cauză că ninsese şi era alunecos, a căzut de trei ori. La un moment dat, acolo ar fi un grilaj în laterala proprietăţii unde locuia victima, s-ar fi lovit la mână în acel grilaj. În momentul respectiv, interesul lui era să primească îngrijiri medicale. Pentru că se lovise într-un fier şi exista riscul de tetanos, prietena lui i-a zis să meargă la spital şi s-au dus. Dacă te ştiai vinovat de aşa ceva, n-ai fi defilat în faţa medicilor, ştiind că tocmai ai venit de la o faptă atât de cumplită. Cred că nu s-ar fi dus la spital dacă era vinovat”, a explicat avocata tânărului, potrivit Ziarul de Iași

Urme de pantofi la locul crimei

Pe acelaşi subiect

La audierile din urmă cu o săptămână, tânărul a justificat urmele de pantofi. Cei cu care a mers în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în casa groazei, imobilul de pe Moara de Vânt unde au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. Avocata susține însă că este doar o coincidență. 

„A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe”, a precizat avocata Raluca Andrei.

În ceea ce privește schimbarea de look, marocanul susține că nu a avut timp să se tundă în țară și a făcut-o în Italia. „Această schimbare s-a produs în Italia. Dumnealui a vrut să se pregătească pentru excursie încă de când era în România, a încercat să-şi facă programare la un salon, dar din cauza cursurilor, a programului de la facultate, nu a mai apucat să facă acest lucru”, mai spune avocata.

Anchetatorii așteaptă acum rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi aparţin victimelor ucise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Detaliul care ar putea să rezolve misterul dublei crime din Iași