Antena Meniu Search
x

Video "Do you speak English? Nu, dar spuneți ce doriți". Controlorii timișoreni învață engleză pentru a se înțelege cu turiștii străini

"Hello, nice to meet you" sau, în funcție de situație, "Your ticket, please". Așa vor fi întâmpinați, în curând, turiștii străini care ajung în Timișoara și circulă cu autobuzele sau tramvaiele din oraș. Pentru controlori, vânzători de bilete sau dispeceri, engleza a devenit materie de studiu iar cursanţii sunt mândri că trăiesc într-un oraş cosmopolit. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 14.01.2023, 11:46

Vezi și

Reporter Observator: Hello, do you speak english? (n.r. Bună! Vorbiți engleză?)

Vânzătoare bilete: Nu, dar spuneți ce doriți! 

Reporterul Observator a devenit turist străin și a incercat să ceară informații la punctele de vânzare bilete ale Societatii de Transport Public din Timișoara. Doar că angajaţii au fost şi ei străini de limba engleză.  

Ca astfel de situații să devină tot mai rare, controlorii şi vânzătorii de bilete s-au pus cu burta pe carte. Învață engleză, la un curs intensiv de 6 săptămâni. 

Profesoară: Cosmin, can you say that again, louder, so everyone can hear you? (n.r. Cosmin, poți să spui încă o dată, mai tare, ca să audă toată lumea?)

Orele au început săptamana aceasta, iar interesul angajatilor pentru lecţiile gratuite este mare. Norbert este controlor şi a intrat în grupa începătorilor. E mândru să ne arate că deja se descurcă. 

Timișoara se pregătește pentru turiștii străini

Norbert: Am nevoie de limba engleză la serviciu. Sunt mulți străini veniți în Timișoara și nu știu o boabă românește și trebuie să conversezi, să le explici. 

Reporter: Ce faceți dumneavoastră?

FemeieLa bilete.

Reporter: Cum vă descurcați într-o situație de genul ăsta?

FemeiePăi, scriu pe telefon. Le răspund jumate - jumate, unde chiar nu știu, cu Google translate.

Cosmin Bradu, Societatea de Transport Timișoara: În momentul de față, vorbim de 25 de colegi, toți interacționează cu publicul călător și în viitor vor interacționa și cu turiștii care vor vizita Timișoara.

Cristina Topciov, director executiv, centru de limbi străine: Am adăugat un pachet de materiale suplimentare pentru transport, pentru a fi capabili să dea direcții, să ajute turiștii să se orienteze în Timișoara. 

Un astfel de curs intensiv de engleză costă, în mod normal, 430 de lei de persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Do you speak English? Nu, dar spuneți ce doriți". Controlorii timișoreni învață engleză pentru a se înțelege cu turiștii străini