Antena Meniu Search
x

Video Doi bărbaţi acuzaţi că au batjocorit o minoră au scăpat de închisoare, fiind plasaţi în arest la domiciliu. Explicaţia judecătorilor

În unele zone din România, violul e judecat cu înţelegere şi blândeţe. Dovadă stă o decizie a judecătorilor în cazul unei fete de 11 ani, violată de doi indivizi, rude cu ea. După o anchetă tărăgănată şi de mântuială, judecătorii au dat lovitura de graţie: i-au trimis în arest la domiciliu pe cei doi violatori pentru că nu ar mai fi un pericol pentru societate. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.05.2021, 19:28

Sursa foto: Profimedia Vezi și
  • Bărbaţii acuzaţi că ar fi batjocorit o minoră sunt rude cu victima.

"Le-a dat drumul pentru că noi nu avem pretenţii", este declaraţia pe care mama fetiţei a şi depus-o la dosarul de anchetă, după ce violatorii au fost arestaţi preventiv. Se întâmpla abia în decembrie 2020, deşi faptele au fost comise în 2017 şi 2018.

Mama fetei: N-am retras plângerea, doar am depus o plângere la Parchet, la Tribunal, că nu am pretenţii la fetiţă, la ruşine, la nimic. Da, ea a fost violată. A zis fata că nu vreau, nu vreau, dar ei au închis uşa şi au apucat şi au tras de ea. Ei au fost beţi, cine ştie ce a fost în capul lor.

Abia după trei luni de la grozăvie fata a povestit mamei ce s-a întâmplat, iar psihologii au o posibilă explicaţie pentru acest gest întârziat. 

Felicia Ciobanu, psiholog: Un copil la 11 ani caută afecţiune, nu are de unde să ştie sau câţi dintre ei ştiu exact ce înseamnă sex?! Din încredere, din afecţiune, acceptă orice gest pentru că se gândeşte că aşa e normal, aşa e firesc.

Pe acelaşi subiect

Mama victimei nu a depus nicio plângere pe numele agresorilor, care sunt din familie, verişori ai copilei. Unul dintre ei e căsătorit şi are la rândul său un copil. Culmea, chiar soţia acestuia a dezvăluit totul poliţiei.

Mama fetei: Datorită copilului pe care îl are nu poate trăi singură fără bărbatul ei, să întreţină copilul ăsta. Dacă îi închide pe 7-8 ani, copilul ăla nu are cine să-l crească. Aş vrea să le dea o pedeapsă mai uşoară, doamnă, că are pe tatăl lui, trăieşte numai pe aparate.

Minora a fost batjocorită de rudele sale chiar şi de două ori în mai puţin de o lună

Victimă a două violuri în mai puţin de o lună, fata avea să fie victimă a sistemului şi mai târziu. Doar trei luni au stat cei doi după gratii, iar apoi au fost trimişi în arest la domiciliu. Asta deşi unul dintre agresori a mai fost condamnat, în trecut, pentru că a violat un copil de opt ani. 

La sfârşitul lunii martie, cei doi inculpaţi au fost eliberaţi din arestul preventiv şi plasaţi în arest la domiciuliu. În motivare, judecătorii de la Tribunalul Vaslui explică faptul că aşa cum în cei trei ani ancheta a stagnat şi practic cercetările s-au desfăşurat cu ei în stare de libertate, nu văd de ce să îi mai ţină acum în arest preventiv. Şi tot acolo mai explică şi faptul că în tot acest timp impactul pe care activitatea infracţională a celor doi inculpaţi îl are asupra societăţii a fost diluat.

Alina Boboc, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui: Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a exercitat cale de atac, a formulat contestaţie în ceea ce priveşte soluţia dispusă de către instanţă, iar cauza a fost soluţionată de către Instanţa Superioară.

Printr-un comunicat de presă, Tribunalul Vaslui spune referitor la acest caz doar că: "Justiţia se înfăptuieşte de către judecători în numele legii, este unică, independentă şi egală pentru toţi".

O decizie greu de înţeles pentru societate: "Nu e în regulă. Trebuia atunci. Dacă au făcut-o odată poate să fie şi peste 10 ani pericol pentru societate. Dacă e adevărat că a violat-o, ca să fie la domiciliu, ar fi periculos".

Nici Poliţia nu a comentat cazul, motivând că e preluat de Parchet. Cei doi sunt pentru moment acasă, unde ar trebui să fie verificaţi. Ancheta continuă, însă, iar dacă la final vor fi găsiţi vinovaţi, riscă între 3 şi 10 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Doi bărbaţi acuzaţi că au batjocorit o minoră au scăpat de închisoare, fiind plasaţi în arest la domiciliu. Explicaţia judecătorilor