Antena Meniu Search
x

Totul despre drama unei adolescente românce care a mers în Italia, pentru a studia, şi a fost batjocorită de mai multe ori

Maria, o adolescentă româncă de numai 16 ani, a trăit, începând cu vara lui 2016, o serie de momente cumplite, după ce a plecat în Italia, pentru a studia, şi a ajuns să fie batjocorită de mai multe ori.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.03.2021, 17:10

Agresorul care a batjocorit-o pe adolescenta româncă, în Italia, riscă ani grei de închisoare
Adolescenta româncă a fost batjocorită pentru prima dată la 16 ani, în Italia - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Adolescenta româncă a fost batjocorită pentru prima dată la 16 ani, în Italia.
  • Agresorul care a batjocorit-o pe adolescenta româncă riscă ani grei de închisoare.

Maria a plecat din România în 2016, pentru a petrece câteva zile la bunica ei, care muncea în zona oraşului Cremona, dar şi pentru a vedea dacă poate intra la un liceu din Cremona, astfel încât să-şi continue studiile în Italia. Pregătită să dea un examen pentru a vedea dacă poate intra la liceul vizat, Maria nici nu se gândea că va trece prin momentele cumplite.

Conform Cremona Oggi, bunica Mariei s-a înţeles cu o prietenă, tot româncă, astfel încât adolescenta se petreacă mai multe zile la prietena bunicii sale pentru a nu fi obligată să facă zilnic naveta între Cremona şi orăşelul în care locuia bunica sa. Ghinionul fetei a făcut ca prietena bunicii sale să locuiască împreună cu fiul ei, Lucian, un tânăr de 30 de ani care obişnuia să consume în mod frecvent băuturi alcoolice.

Adolescenta româncă, lăsată pe mâna agresorului în Italia

A fost doar un pas până la momentul în care Maria să înceapă să fie batjocorită de Lucian. Iar bărbatul este acuzat că a batjocorit-o de mai multe ori, inclusiv sub ameninţarea cuţitului. Mai mult, Lucian ar fi ameninţat-o că, dacă spune ceva despre cele păţite, o ucide atât pe ea, cât şi pe bunica ei şi pe mama ei.

Drama româncei din Italia s-a înteţit după ce bunica ei a fost obligată să se întoarcă în România, din cauza unor probleme cu documentele personale, iar tânăra a rămas alături de călăul ei, Lucian, şi de mama acestuia. Bunica Mariei şi-a dat seama că ceva nu este în regulă din momentul în care adolescenta a început să nu mai răspundă la telefon sau găsească diferite scuze pentru a nu vorbi cu rudele ei.

În cele din urmă, bunica Mariei a convins-o pe aceasta să i se destăinuie, iar fata i-ar fi spus că "bunic-o, nu trebuie să mă mai suni pentru că mă ucide şi o să vă ucidă şi pe voi". A fost momentul în care mama Mariei a decis să ia măsuri şi a plecat în Italia pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. Iar Maria, în lacrimi, i-a povestit tot coşmarul trăit. 

Agresorul care a batjocorit-o pe adolescenta româncă riscă ani grei de închisoare

Maria a fost transportată la spital, unde a stat internată o săptămână. Ulterior, a povestit tot ce a păţit şi unui psiholog, inclusiv că a fost abuzată atât în casa în care cei doi stăteau alături de mama lui Lucian, cât şi într-o altă locuinţă. 

Maria a fost, în cele din urmă, admisă la liceul din Cremona. A terminat liceul în Italia dar, ulterior, s-a întors în România. Între timp, însă, a fost depusă o plângere împotriva lui Lucian, iar procesul se apropie de final. Verdictul este aşteptat la termenul de pe 1 iunie, Lucian riscând ani grei de închisoare pentru infracţiunile comise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Totul despre drama unei adolescente românce care a mers în Italia, pentru a studia, şi a fost batjocorită de mai multe ori